Τριάντα χρόνια πορείας μετράει στη μουσική ο Στέλιος Ρόκκος. Ανατρεπτικός στην τραγουδοποιία του και δυναμικός σαν ένας πραγματικός ροκ σταρ στη σκηνή, έχει δημιουργήσει το δικό του μουσικό ύφος παντρεύοντας τον λαϊκό με τον παραδοσιακό, τον νησιώτικο και ροκ ήχο. Μετράει δεκάδες συνεργασίες με σπουδαία ονόματα, είναι εξαιρετικά παραγωγικός, με είκοσι άλμπουμ στο ενεργητικό του, μιλάει πάντα με απόλυτη ειλικρίνεια… δίνει το παράδειγμα έχοντας εγκατασταθεί μόνιμα στην πατρίδα του τη Λήμνο.

Στο «X Factor» του MEGA, που κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 18 Μαρτίου στις 22:10, ο Στέλιος Ρόκκος θα αναζητήσει το επόμενο μεγάλο αστέρι της ελληνικής μουσικής αναζητώντας την αυθεντική αγάπη για τη μουσική και το ρίσκο που διακρίνει και τον ίδιο.

Ο Στέλιος Ρόκκος ξεκίνησε να τραγουδά και να παίζει κιθάρα επαγγελματικά στη γενέτειρά του το 1984, ενώ, σε ηλικία μόλις 15 ετών, έκανε περιοδείες ως κιθαρίστας δίπλα σε μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού στην Ευρώπη, την Αμερική και το Ισραήλ. 

Η στιβαρή όσο και ευαίσθητη φωνή του και η σκηνική του ορμή τον έκαναν να ξεχωρίσει από το 1988 που άρχισε να εμφανίζεται και σε αθηναϊκές μουσικές σκηνές. Αίσθηση προκάλεσαν και τα πρώτα τραγούδια του, όπως το «Αυγουστιάτικο φεγγάρι», κάνοντάς τον σιγά-σιγά περιζήτητο τραγουδοποιό. Τραγούδια του έχουν συμπεριλάβει σε προσωπικά τους άλμπουμ οι Σάκης Ρουβάς, Γιάννης Κότσιρας, Νίκος Νομικός, Σταμάτης Γονίδης, Θέμης Αδαμαντίδης, Μάκης Χριστοδουλόπουλος, Πέγκυ Ζήνα, Βλάσσης Μπονάτσος και Λιζέττα Νικολάου.

Το σερί των προσωπικών του επιτυχιών είναι άφταστο: όλοι μας έχουμε αγαπήσει και σιγοτραγουδήσει συνθέσεις του όπως τα «Σμαράγδια και ρουμπίνια», «Απόψε θα γίνεις δική μου», «Στο ‘χα πει», «Πονάει η αγάπη», «Έμεινα εδώ», «Δεν είμαι αετός» και «Δεν θέλω άλλο παραμύθι», ενώ πιο πρόσφατα παίζαμε στο repeat τη σύμπραξή του με τον Βασίλη Καρρά και τη Μελίνα Ασλανίδου στο «Πόση μοναξιά», που έγινε viral.

Στη σκηνή έχει συνεργαστεί με πλειάδα καλλιτεχνών, από τον Τόλη Βοσκόπουλο και τον Γιάννη Πάριο, μέχρι τον Γιώργο Μαργαρίτη, τον Αντώνη Ρέμο και τη Νατάσα Θεοδωρίδου, βάζοντας τη δική του ιδιαίτερη πινελιά στα μουσικά προγράμματα. Για έναν καλλιτέχνη που τόλμησε να διασκευάσει Eurhythmics και Mike Oldfield σε δίσκους του, μεγάλο highlight της καριέρας του είναι οι συναυλίες του με τον διεθνούς φήμης Σέρβο συνθέτη Goran Bregović.

Στο «X Factor» του MEGA, ο Στέλιος Ρόκκος συναντιέται στην κριτική επιτροπή με τους Μιχάλη Κουινέλη, Χρήστο Μάστορα, Μαρίζα Ρίζου, μια «παρέα που τα σπάει», όπως έχει δηλώσει. Όσο για το πόσο αυστηρός θα είναι ως κριτής, δεν «μασάει» τα λόγια του όπως συνήθως: «Κάνεις καλό σε ένα παιδί αν του πεις πως “δεν το ’χει”, γιατί η μουσική μας κάνει να νιώθουμε σπουδαίοι και το αυτί μας μάς ξεγελάει».