Έχει κατακτήσει συνολικά 39 τίτλους Γκραν Σλαμ, έχει παραμείνει στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης για 319 εβδομάδες  και έχει τιμηθεί με το βραβείο Laureus τo 2003, το 2007 και το 2009.

Ο λόγος για τη Σερένα Ουίλιαμς.

Η κορυφαία τενίστρια έγραψε ένα ιδιαίτερο άρθρο στο Elle US και μίλησε για όλα εκείνα που αποφεύγουμε να συζητήσουμε.

Συγκεκριμένα, «άνοιξε» την καρδιά της και μίλησε ανοιχτά για την εγκυμοσύνη της, τη μητρότητα, αλλά και τη σύνδεση, που δεν κατάφερε να νιώσει με την κόρη της, Ολύμπια, που ήρθε στον κόσμο το 2017.

«Αυτό το συναίσθημα δεν ήρθε ποτέ»

«Ήμουν αγχωμένη για τη στιγμή που θα γνώριζα την κόρη μου. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, δεν ένιωσα σύνδεση μαζί της. Κι ενώ λάτρευα την περίοδο της κύησης, δεν είχα αυτήν την υπέροχη στιγμή που λες Θεέ μου, αυτό είναι το μωρό μου. Δε μιλάμε συχνά για αυτό το θέμα, γιατί υποτίθεται ότι αισθάνεσαι αγάπη από το πρώτο δευτερόλεπτο», εξομολογήθηκε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Ναι, ήμουν η λέαινα που θα προστάτευε το μωρό με κάθε κόστος, αλλά δεν είναι ότι υπερηφανευόμουν και για εκείνη. Περίμενα να νιώσω πως την ξέρω, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά αυτό το συναίσθημα δεν ήρθε ποτέ. Κάποιες φίλες της μαμάς μου μού είπαν πως ούτε εκείνες ένιωθαν αυτήν τη σύνδεση, κι αυτό με έκανε να νιώσω καλύτερα, αλλά και πάλι, το λαχταρούσα».

«Δεν μπορούσα να σταματήσω να την κοιτώ»

Όταν είδε την Ολύμπια για πρώτη φορά δεν το πίστευε. Την κοιτούσε συνεχώς και πέρασε όλη τη νύχτα κρατώντας την αγκαλιά.

«Την πρώτη φορά που την είδα – το ήξερα πως ήταν κορίτσι, ήταν το μοναδικό πράγμα που γνώριζα πριν καν το επιβεβαιώσουμε – την αγάπησα. Δεν ήταν κεραυνοβόλο, αλλά ήταν εκεί, κι από εκείνον τον σπόρο, μεγάλωσε. Δεν μπορούσα να σταματήσω να την κοιτώ, την Ολύμπια μου», έγραψε.

«Πέρασα τη νύχτα στο νοσοκομείο με το μωρό μου στο δωμάτιο. Όταν ξύπνησα, είχε κουρνιάσει στην αγκαλιά μου. Όλο το υπόλοιπο σώμα μου είχε παραλύσει. Δεν μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι γιατί τα πόδια μου ήταν ακόμη μουδιασμένα, αλλά δεν είχε σημασία. Ο Alexis κι εγώ καθίσαμε μόνοι, με το μωρό μας. Ήταν τόσο σουρεαλιστικό το να αισθάνεσαι την παρουσία ενός τρίτου ανθρώπου στον χώρο», σημείωσε.

Σε άλλο σημείο, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Στον τοκετό δυσκολεύτηκε πολύ. Κινδύνεψε και τελικά χρειάστηκε να κάνει καισαρική.

Όταν γεννήθηκε η κορούλα της, εξαιτίας ενός βήχα άνοιξαν τα ράμματα και χρειάστηκε να εξετασθεί ξανά από τους γιατρούς. Τότε, εκείνοι ανακάλυψαν μία σειρά από αιματώματα στο σώμα της.

«Μια ζωή πιέζω το σώμα μου, το φτάνω στα όριά του. Και εκείνη ήταν η μοναδική φορά που δεν είχα τον έλεγχο. Δεν μπορούσα να πιεστώ. Το σώμα μου είχε πιεστεί στο μέγιστο. Ήταν τόσο δύσκολο», τόνισε.