Πενέλοπε Κρουζ και Χαβιέρ Μπαρδέμ παντρεύτηκαν το 2010 στις Μπαχάμες και έναν χρόνο αργότερα απέκτησαν τον γιο τους ενώ το 2013 ήρθε στη ζωή η κόρη της.

Ο 11χρονος Λίο και η 9χρονη Λούνα σήμερα, δεν μπορούν να ανοίξουν λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή να χρησιμοποιήσουν smartphones μέχρι να γίνουν τουλάχιστον 16.

Το ζευγάρι πήρε την απόφαση να τους απαγορεύσει τη χρήση τεχνολογίας, με την ηθοποιό να υποστηρίζει σε συνέντευξή της στην τηλεόραση πως θεωρεί την καινούργια τεχνολογία «ένα πείραμα» όσον αφορά την ανάπτυξη του εγκεφάλου.

«Υπάρχει κάτι που δεν βγάζει νόημα, και επηρεάζει κυρίως τις νεότερες γενιές. Νιώθω πραγματικά άσχημα για αυτούς που τώρα είναι έφηβοι», είπε και συμπλήρωσε πως είναι σαν «ο κόσμος να κάνει κάποιου είδους πείραμα πάνω τους».

Παράλληλα, σημείωσε ότι τα παιδιά εκτίθενται και δεν έχουν καμία προστασία.

«Καθώς ο εγκέφαλός τους αναπτύσσεται, δεν γνωρίζουμε τον τρόπο που επηρεάζονται, το πώς βλέπουν τον εαυτό τους, το πώς συνδέεται η έκθεσή τους με τον εκφοβισμό. Τόσο πολλά θέματα που δεν τα είχαμε εμείς στην παιδική μας ηλικία», ανέφερε.

Παρόλα αυτά, η σταρ του Χόλυγουντ τα αφήνει να παρακολουθούν παιδικά προγράμματα και ταινίες.

«Έχω ζήσει απίστευτες στιγμές ευτυχίας από όταν ήμουν μικρό κορίτσι», τονίσει σχετικά με την μεγάλη οθόνη.