O ερχομός ενός παιδιού σηματοδοτεί μία από τις πιο όμορφες στιγμές, για την οποία οι περισσότερες μαμάδες ανυπομονούν, ταυτόχρονα όμως αυξάνονται και οι ευθύνες. Οι προσωπικές και οι επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν «σταματούν» και οι ισορροπίες είναι δύσκολο να διατηρηθούν. Ο ρόλος της μαμάς δεν είναι εύκολος. Μπορούμε όμως, να εξελιχθούμε μαζί με τα παιδιά, χαρίζοντάς τους την καλύτερη εκδοχή μας.

 

Πώς θα γίνετε fun mom

Το να είστε διασκεδαστική μαμά δεν χρειάζεται να είναι δύσκολο ή χρονοβόρο. Αρκεί να έχετε καλή διάθεση και λίγο ελεύθερο χρόνο. Μπορείτε να ξεκινήσετε από τα δέκα λεπτά, ειδικά τις ημέρες που το πρόγραμμα το δικό σας ή των παιδιών είναι «γεμάτο» και να αυξήσετε τον χρόνο που περνάτε μαζί τους σταδιακά. Επιπλέον, δεν είναι απαραίτητο κάθε φορά να κάνετε και μια νέα δραστηριότητα. Αυτό που θέλουν στην πραγματικότητα τα παιδιά είναι να είστε παρόντες, οτιδήποτε και αν κάνετε. Μερικές ιδέες για να ξεκινήσετε, περιλαμβάνουν:

 

#1 Μαμά μην αγνοείς το παιχνίδι

Η αλληλεπίδραση με τα παιδιά είναι κομβικής σημασίας και το παιχνίδι αποτελεί το καλύτερο μέσο για να συνδεθείτε μαζί τους. Παίξτε, διασκεδάστε, μιλήστε μαζί τους και προσπαθήστε να είστε συνειδητά στην στιγμή, χωρίς να αφήνετε το μυαλό σας να «ταξιδεύει» στις δουλειές που σας περιμένουν.

 

#2 Τραγουδήστε μαζί

Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να απασχολήσετε τα παιδιά, δημιουργώντας αναμνήσεις που θα μείνουν αναλλοίωτες στον χρόνο, είναι να τους τραγουδήσετε ή να αφήσετε τα παιδιά να σας τραγουδήσουν. Μάλιστα, μπορείτε να οργανώσετε και βραδιά καραόκε για να διασκεδάσετε μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια.

 

#3 Χορέψτε

Δημιουργήστε μία playlist με μερικά από τα αγαπημένα τραγούδια των παιδιών αλλά και δικά σας. Πατήστε “play” και αφεθείτε στον ρυθμό της μουσικής μαζί τους. Είναι η κατάλληλη ευκαιρία όχι μόνο για να περάσετε καλά αλλά και για να εκτονώσουν την ένταση της ημέρας, όσο εσείς κάνετε μια μίνι προπόνηση cardio.

#4 Ζητήστε τους να σας πουν ανέκδοτα

Τα παιδιά λατρεύουν τα ανέκδοτα και σίγουρα θα ξέρουν περισσότερα από εσάς. Ζητήστε τους να σας πουν όσα ανέκδοτα έχουν ακούσει και δείτε τα μάτια τους να λάμπουν από χαρά και ενθουσιασμό. Εάν έχετε και εσείς μερικά αστεία τότε μοιραστείτε τα μαζί τους. Είναι διασκεδαστικό και μπορεί να σας ανακουφίσει από το στρες.

 

#5 Μιμηθείτε τα

Δεν το βλέπουμε συχνά αλλά πράγματι τα παιδιά απολαμβάνουν μια αστεία μίμηση, εξίσου με εμάς. Μιμηθείτε τα παιδιά με αστείο τρόπο, δείχνοντάς τους πώς συμπεριφέρονται σε διάφορες στιγμές της ημέρας, όπως όταν είναι νυσταγμένα το πρωί. Παροτρύνετέ τα να κάνουν το ίδιο και για εσάς. Μπορεί να εκπλαγείτε από όσα θα δείτε.

.

.

#6 Συζητήστε για την ημέρα σας

Στο τέλος της ημέρας και λίγο πριν τα βάλετε για ύπνο, ενθαρρύνετε τα παιδιά να σας μιλήσουν για την ημέρα τους, ρωτώντας ποιο είναι το αγαπημένο τους μέρος. Αυτό θα τα ενθαρρύνει να επικοινωνούν και να εκφράζονται περισσότερο. Επιπλέον, εάν κάτι τα απασχολεί θα είναι πιο πιθανό να το μοιραστούν μαζί σας ώστε να το καθοδηγήσετε σωστά.

 

#7 Μαγειρέψτε μαζί

Αν σας αρέσει η μαγειρική, τότε γιατί να μην δοκιμάσετε να μαγειρέψετε παρέα με τα παιδιά; Η μαγειρική τα βοηθάει να βελτιωθούν στο μέτρημα και στην ανάγνωση, ενώ παράλληλα εμπλουτίζει το λεξιλόγιό τους και ενισχύει την ανάπτυξη των χειρωνακτικών δεξιοτήτων τους. Ταυτόχρονα τα μαθαίνει να είναι συγκεντρωμένα και προσεκτικά προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους. Όλα αυτά καθώς απολαμβάνουν την παρουσία σας και εσείς την δική τους.