Στον καναπέ του «Χαμογέλα και Πάλι» κάθισε το μεσημέρι του Σαββάτου (7/5) η Μυρτώ Αλικάκη.

Η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε για τις παραστάσεις που θα πρωταγωνιστήσει αλλά και για την απιστία.

«Νιώθω σε πολλά πράγματα κορίτσι ακόμα. Έχω περιέργεια για τη ζωή, έχω λαχτάρες, όνειρα. Νομίζω ότι όλα αυτά σε κρατάνε ενεργοποιημένο και με μια νεανικότητα», είπε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Έμαθα από το σπίτι μου ότι πρέπει να λέμε την αλήθεια, να είμαστε ο εαυτός μας με τους ανθρώπους που είναι γύρω μας. Όσο το κάνεις τόσο καλύτερα νιώθεις. Πηγαίνω με την αλήθεια μου».

Είναι αυτό που την βοήθησε στη σχέση της με τον Πέτρο Λαγούτη;

«Η σχέση μας με τον Πέτρο είναι βαθιάς αποδοχής και σεβασμού. Θεωρώ ότι αυτό συμβαίνει επειδή κάποια στιγμή κοιτάξαμε ο καθένας μέσα του και στον απέναντι. Είμαι ευλογημένη γι’ αυτό», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Θυμίζουμε ότι οι δύο ηθοποιοί έζησαν μαζί 11 χρόνια. Έπειτα χώρισαν αλλά οι ζωές τους δεν χώρισαν ποτέ, αφού έχουν δύο γιους και είναι πολύ αγαπημένοι.

Η Μυρτώ Αλικάκη θα πρωταγωνιστήσει στην παράσταση «Τέλειοι Ξένοι» με τον Πέτρο Λαγούτη στο Θέατρο Αθηνών.

«Το έργο σχολιάζει το πώς επηρεάζουν τη ζωή μας τα social media και τα κινητά και πόσο μπορεί να ζούμε παράλληλες ζωές. Πιστεύω ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να κρατάει πράγματα για τον εαυτό του, πιστεύω στην εμπιστοσύνη. Εγώ δεν καταδέχομαι να κοιτάξω το κινητό του άλλου», είπε σχετικά.

«Στην παράσταση με τον Πέτρο θα είμαστε ζευγάρι. Παίζει και σκηνοθετεί κι όλας. Επίσης σκηνοθετεί και ο Γιώργος ο Πυρπασόπουλος. Είναι η πρώτη του απόπειρα του Πέτρου στη σκηνοθεσία. Έχουμε δουλέψει ξανά μαζί και είχαμε τέλεια συνεννόηση. Θεωρώ ότι ο σκηνοθέτης έχει τον πρώτο λόγο. Εγώ θα πω την γνώμη μου αλλά μέχρι εκεί», υπογράμμισε.

Επίσης, από τέλη Ιουνίου η Μυρτώ Αλικάκη ξεκινάει περιοδεία με την «Μήδεια» του Ευριπίδη, που σκηνοθετεί ο Αιμίλιος Χειλάκης.

«Θα είναι μια ενδιαφέρουσα εκδοχή. Θα κάνουμε μια μεγάλη περιοδεία ανά την Ελλάδα. Το έργο θα ανέβει όπως ανέβαιναν στην αρχαιότητα οι τραγωδίες, με τρεις υποκριτές που έκαναν όλους τους ρόλους», ανέφερε η ηθοποιός.

Τέλος, σε ερώτηση για το πως ορίζει τo μέγεθος της απιστίας, αποκρίθηκε: «Θεωρώ ότι είναι κάτι που δεν έχει συναισθηματική εμπλοκή, που συνέβη κάποια στιγμή».