Η εγκυμοσύνη πρόκειται για μια δύσκολη περίοδο στην ζωή της γυναίκας, μιας και το σώμα σας δέχεται πίεση και περνά από πολλές αλλαγές, από την στιγμή της σύλληψης έως και εκείνη του τοκετού. Ως αποτέλεσμα αυτών των αλλαγών, μπορεί να υπάρξουν επιδράσεις στο σώμα που δεν είναι πάντα και οι πιο ευχάριστες. Μία από αυτές τις αλλαγές συμβαίνει να είναι η διάρροια. Και επειδή μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι γυναίκες μπορεί να εκπλαγούν όταν συμβεί. Αλλά με λίγη γνώση για το πώς να καταπολεμήσετε τη διάρροια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η κατάσταση θα εξομαλυνθεί εύκολα.

Αντιμετωπίζουμε την διάρροια στην εγκυμοσύνη

Μερικές από τις προτάσεις των ειδικών για να τα καταφέρουμε, περιλαμβάνουν:

Μικρότερα γεύματα μέσα στην μέρα

Όταν το πεπτικό σύστημα κατακλύζεται, η κατανάλωση μικρότερων γευμάτων κατά τη διάρκεια της ημέρας θα το εμποδίσει από το να εργαστεί πολύ σκληρά. Αυτό είναι κάτι που είναι απαραίτητο όταν αντιμετωπίζετε διάρροια ενώ είστε έγκυος.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν το σώμα σας όταν το σώμα δεν χρειάζεται να εργαστεί σκληρά για να επεξεργαστεί την τροφή, βρίσκεται υπό λιγότερη πίεση. Όσο λιγότερη πίεση δέχεται, τόσο καλύτερα θα αφομοιώσει την τροφή, πράγμα που μπορεί να σας ανακουφίσει σημαντικά.

Επιλέγουμε ήπιες τροφές

Όταν το πεπτικό σύστημα είναι σε ευαίσθητη κατάσταση, η κατανάλωση ήπιων τροφών θα το βοηθήσει να αφομοιώσει τα τρόφιμα ευκολότερα. Τροφές όπως το ρύζι, οι μπανάνες, το ψωμί του τοστ αλλά και τα μήλα αποτελούν μερικές καλές επιλογές όταν αντιμετωπίζετε διάρροια.

Αυτό συμβαίνει επειδή είναι δεσμευτικά και δεν θα κάνουν το πεπτικό σύστημα να λειτουργήσει πιο σκληρά από όσο χρειάζεται.

Μειώνουμε το στρες

Όταν βρίσκεται υπό στρες, το σώμα μπορεί να έχει μια φυσική αντίδραση σε αυτό. Μία από αυτές τις αντιδράσεις είναι ένα διαταραγμένο πεπτικό σύστημα. Και αν το άγχος είναι η αιτία της αναστάτωσης, πρέπει να βρεθούν τρόποι για την καταπολέμησή του.

Πράγματα όπως ο διαλογισμός, η γιόγκα, οι τεχνικές χαλάρωσης ή ακόμα και η συζήτηση με έναν εξουσιοδοτημένο θεραπευτή μπορεί να λειτουργήσουν στη μείωση του στρες ή του άγχους που νιώθετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Και όσο πιο γρήγορα αντιμετωπίζονται αυτά τα ζητήματα, τόσο καλύτερη θα είναι και η πέψη σας.

Δεν ξεχνάμε το νερό

Επειδή η διάρροια εξαντλεί την ενυδάτωση του σώματος που χρειάζεται, ειδικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είναι σημαντικό να θυμάστε να παραμένετε ενυδατωμένοι όταν αντιμετωπίζετε την πάθηση.