Υλικά:

150 γραμ. ανάλατο βούτυρο

80 γραμ. καστανή ζάχαρη

80 γραμ. λευκή ζάχαρη

2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια

1 αυγό

225 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

μια πρέζα αλάτι

220 γραμ. σταγόνες ή κομματάκια σοκολάτας

 

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και απλώστε αντικολλητικό χαρτί σε 2 ταψάκια.
  2. Βάλτε το βούτυρο και τις 2 ζάχαρες σε ένα μπολ και χτυπήστε μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα. Προσθέστε τη βανίλια και το αυγό. Ρίξτε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και ανακατέψτε τα όλα με μία κουτάλα ή τη μαρίζ. Τέλος, βάλτε τις σταγόνες ή τα κομμάτια σοκολάτας.
  3. Με ένα κουτάλι, πάρτε μικρά κομμάτια από το μείγμα και βάλτε στο ταψάκι αλλά να έχουν μικρή απόσταση μεταξύ τους. Το μείγμα θα πρέπει να φτάνει για 30 μπισκότα. Ψήστε για 8-10 λεπτά και είναι έτοιμα.