Υλικά για 30 κομμάτια

150 γρ. βούτυρο

1 κρόκο αβγού

225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 γρ. ζάχαρη

2 κουταλάκια µέλι

2 κουταλιές αποξηραµένη λεβάντα

Μαρµελάδα για το γέµισµα

Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισµα

Εκτέλεση

1. Σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ ρίχνετε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το βούτυρο σε κυβάκια. Αναμειγνύετε τα υλικά με το χέρι ή το μίξερ μέχρι να ετοιμάσετε μια τριφτή ζύμη.

2. Προσθέτετε τον κρόκο, το μέλι και τη λεβάντα και ανακατεύετε. Δουλεύετε τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να μαλακώσει.

3. Αλευρώνετε τη ζύμη και ανοίγετε φύλλο πάχους περίπου 5 χιλιοστών. Με ένα κουπ πατ κόβετε δισκάκια και τα απλώνετε σε ταψιά στρωμένα με λαδόχαρτο.

4. Ζυμώνετε ξανά τα περισσεύματα, ανοίγετε φύλλο και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία.

5. Ψήνετε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C 10-15΄ μέχρι να ροδίσουν.

6. Τα αφήνετε να κρυώσουν μέχρι να σφίξουν καλά και τα μεταφέρετε σε σχάρα. Όταν κρυώσουν μπορείτε να τα απολαύσετε σκέτα ή να τα γεμίσετε με λίγη μαρμελάδα ενώνοντας 2 μπισκότα και πασπαλίζοντάς τα με άχνη ζάχαρη.