Η Νίκη Κεραμέως μίλησε στην εκπομπή «Live News» στο MEGA για την επέκταση ωραρίου στα ολοήμερα σχολεία της χώρας, ένας κανονισμός που θα ισχύσει από τον Σεπτέμβριο.

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε η υπουργός, ένα στα δύο ολοήμερα σχολεία της χώρας θα λειτουργούν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο έως τις 17.30 το απόγευμα, αντί για 16.30 που λειτουργούν έως και σήμερα.

«Αυτό το μέτρο έχει διττή στόχευση: να αναβαθμίσει ποιοτικά την παρεχόμενη εκπαιδευτική διαδικασία και τη στήριξη της οικογένειας και την άρση εμποδίων πρόσβασης των γονέων στην αγορά εργασίας» είπε η υπουργός.

Το μέτρο θα ισχύσει για το 50% των ολοήμερων τμημάτων των σχολείων της χώρας, περίπου 5.000 τμήματα και η πρόσβαση θα είναι ελεύθερη, χωρίς κριτήρια, εξήγησε η κ. Κεραμέως.

Ερωτηθείσα για το πότε θα εφαρμοστεί σε όλα τα ολοήμερα τμήματα της χώρας, η υπουργός απάντησε πως το υπουργείο επιθυμεί αρχικά να δει την ανταπόκριση που έχει το μέτρο και ανάλογα θα κρίνει.

Ολοκληρώνοντας, η κ. Κεραμέως προανήγγειλε μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και εντός του καλοκαιριού αλλά και νέες προσλήψεις.

Οι δηλώσεις της Νίκης Κεραμέως στο MEGA