Κάθε “κύκλος” γύρω από τον ήλιο, όχι μόνο σηματοδοτεί τα γενέθλια του παιδιού αλλά και την όμορφη στιγμή που θα πάρει τα πολυαναμενόμενα δώρα του. Κι ενώ τα περισσότερα παιδιά εκστασιάζονται όταν παίρνουν τα καινούργια και πιο πρόσφατα παιχνίδια, σύντομα μπορεί να τα βαρεθούν.

Αφιερώνοντας όμως, λίγο επιπλέον χρόνο για έρευνα και επένδυση μπορείτε να δημιουργήσετε μια διαχρονική συλλογή παιχνιδιών που θα ενθαρρύνει τα παιδιά στην περιπέτεια, έχοντας εφόδιο την φαντασία τους.

Τα καλύτερα διαχρονικά παιχνίδια

Τα παρακάτω παιχνίδια έχουν αγαπηθεί από πολλά μικρά χεράκια όλα αυτά τα χρόνια και έχουν κερδίσει τη θέση τους στη λίστα μας με τα κορυφαία διαχρονικά παιχνίδια που ανήκουν σε κάθε παιδικό ράφι.

Κύβοι και τουβλάκια

Ο στόχος της δημιουργίας μιας διαχρονικής συλλογής παιχνιδιών ξεκινά με την έννοια του παιχνιδιού ανοιχτού τύπου. Επιλέγοντας παιχνίδια που μπορούν να χειριστούν και να χρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους, οι γονείς ανοίγουν την πόρτα στη δημιουργικότητα και τον πειραματισμό, οδηγώντας σε παιχνίδι μεγαλύτερης διάρκειας και αυξημένου ενδιαφέροντος.

Το θεμέλιο κάθε συλλογής παιχνιδιών ανοιχτού τύπου είναι ένα καλό σύνολο από κύβους ή τουβλάκια.

Τα βρέφη και τα νήπια μπορεί να ξεκινήσουν χτίζοντας απλούς πύργους, αλλά καθώς το παιδί σας μεγαλώνει, θα μεγαλώνουν και οι δομές του. Από την κατασκευή ενός απλού σπιτιού μέχρι την κατασκευή ενός μεσαιωνικού κάστρου, οι κινητικές δεξιότητες του παιδιού σας θα οξύνονται και η φαντασία του θα είναι ελεύθερη.

Στρατιωτάκια και φιγούρες δράσης

Κανένα κάστρο δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς μια πριγκίπισσα στο παράθυρο και έναν αλιγάτορα στην τάφρο από κάτω. Αγοράστε σετ από φιγούρες παιχνιδιών όλων των σχημάτων και μεγεθών για να τις χρησιμοποιήσει το παιδί σας στον φανταστικό του κόσμο.

Ενώ οι φιγούρες δράσης και οι χαρακτήρες ταινιών είναι διασκεδαστικοί, είναι καλύτερο να κρατάτε τις περισσότερες φιγούρες απλές και χωρίς χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε συγκεκριμένους ήρωες ή ηρωίδες.

Η διατήρηση ενός πιο ουδέτερου χώρου παιχνιδιού επιτρέπει στους χαρακτήρες του παιχνιδιού να ταιριάζουν σε οποιαδήποτε ιστορία ή χρονική περίοδο φανταστείτε και επίσης δίνει περισσότερες ευκαιρίες για συλλογικό παιχνίδι.

Ξύλινα τρενάκια και αυτοκίνητα

Όλοι αυτοί οι χαρακτήρες του κάστρου χρειάζονται έναν τρόπο μεταφοράς και ποιος καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσετε τον φανταστικό κόσμο από το ξύλινο τρένο;

Τα μωρά λατρεύουν να παρακολουθούν την ατμομηχανή να κινείται στα πατώματα από σκληρό ξύλο, ενώ τα μεγαλύτερα νήπια απολαμβάνουν τη δημιουργία μιας τεράστιας έκτασης διασυνδεδεμένων ραγών.

Προσθέστε μερικά ξύλινα αυτοκίνητα ή άλλα κλασικά αυτοκίνητα για να ολοκληρώσετε το αστικό τοπίο και ο χώρος παιχνιδιού θα είναι ανοιχτός για εξερεύνηση.