Την προσωπική της εκτίμηση για το πώς θα μπορούσε να γίνει το άνοιγμα των σχολείων εξέφρασε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Όπως ανέφερε η κα Παπαευαγγέλου η τάση είναι στις περισσότερες χώρες να μην καταστεί υποχρεωτική η μάσκα αλλά ούτε και τα self test στα σχολεία από Σεπτέμβρη.

«Βρισκόμαστε σε άλλη φάση της πανδημίας. Η γνώμη μου είναι και αυτό βλέπουμε ήδη να συμβαίνει στις περισσότερες χώρες, πως το άνοιγμα των σχολείων θα πρέπει να γίνει χωρίς την απαίτηση test ή μάσκας», ανέφερε η καθηγήτρια μιλώντας στο in.

Φυσικά η ίδια τόνισε πως όταν ένα παιδί θα εμφανίζει συμπτώματα θα πρέπει να απομονώνεται σπίτι του όπως συμβαίνει και με τη γρίπη, ωστόσο όπως τόνισε πλέον ήρθε η ώρα να υπάρχουν συστάσεις στα σχολεία και όχι υποχρεωτικά μέτρα.

Τέλη Αυγούστου η συζήτηση για τα πρωτόκολλα στα σχολεία

Η καθηγήτρια τόνισε πως η άποψη της για το άνοιγμα των σχολείων διαμορφώνεται με βάση τα τωρινά δεδομένα και της επιδημιολογικής κατάστασης, υπενθυμίζοντας πως η πανδημία είναι μία δυναμική κατάσταση και δεν αποκλείεται το φθινόπωρο να υπάρξει κάποια αναζωπύρωση του ιού.

Σχετικά με τη συζήτηση που αναμένεται να γίνει στην Επιτροπή Εμπειρογνώμονων για τα νέα πρωτόκολλα στα σχολεία, η κα. Παπαευαγγέλου ανέφερε πως ακόμη δεν έχει κάποια ενημέρωση, ωστόσο ο κ. Πλεύρης είπε σήμερα μιλώντας στον ΣΚΑΪ πως η συζήτηση θα ξεκινήσει προς το τέλος Αυγούστου μεταξύ του υπ. Υγείας, του υπ. Παιδείας και της Επιτροπής Εμπειρογνώμονων για να καθοριστεί επ΄ακριβώς ο τρόπος που θα γυρίσουν οι μαθητές στα θρανία.

 

ΠΗΓΗ: IN.GR