Σχολεία: Ανοίγουν χωρίς μάσκες – Τι γίνεται με τα self test

Οι ειδικοί θα συσκεφθούν εκ νέου για την ενδεχόμενη αλλαγή του μέτρου στα σχολεία, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας.
30 Αυγούστου 2022 | 18:10

Την ώρα που η πανδημία του κορωνοϊού παρουσιάζει σημάδια αποκλιμάκωσης, οι ειδικοί κλήθηκαν να εξετάσουν τα μέτρα με τα οποία τα σχολεία θα ανοίξουν.

Λαμβάνοντας υπόψιν την απουσία υποχρεωτικότητας μέτρων –χρήση μάσκας ή self tests- στις κοινωνικές δραστηριότητες των πολιτών, η αρμόδια επιτροπή πρότεινε στο υπουργείο Παιδείας να μην είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από παιδιά και εκπαιδευτικό προσωπικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, τόνισε ωστόσο ότι οι γονείς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να παρακολουθούν στενά την υγεία των παιδιών τους, ώστε να μειωθεί όσο περισσότερο γίνεται η πιθανή διασπορά σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος μέσα σε τάξη.

Αναμονή για τα self tests

Η αρχική θέση της επιτροπής σχετικά με τη διενέργεια self tests ήταν και για αυτά αρνητική, ωστόσο παραμένει άγνωστο αν θα ζητηθεί από τους γονείς η διενέργεια διαγνωστικού τεστ πριν την έναρξη της χρονιάς.

Ωστόσο παραμένει άγνωστο αν θα ζητηθεί από τους γονείς η διενέργεια διαγνωστικού τεστ για τον κοροναϊό πριν το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς.

Από το υπουργείο οι αποφάσεις

Αξίζει να σημειωθεί πως στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων συμμετείχε και η αρμόδια υπουργός, Νίκη Κεραμέως, η οποία θα κληθεί να λάβει και τις αποφάσεις για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου, η θέση της πολιτικής ηγεσίας είναι το ξεκίνημα της χρονιάς να γίνει με συνθήκες προ-κοροναϊού, με τις συστάσεις να παίρνουν τη θέση των αυστηρών μέτρων και των απαγορεύσεων.

Παράλληλα, αλλαγές αναμένεται να υπάρξουν και στα υγειονομικά πρωτόκολλα διαχείρισης των κρουσμάτων στο σχολικό περιβάλλον. Σε περίπτωση θετικού τεστ, ο μαθητής θα παραμένει εκτός σχολείου και άλλων δραστηριοτήτων για 5 ημέρες και επιστρέφει φορώντας μάσκα για άλλες 5 ημέρες.

Πηγή: in.gr

Πρόσφατα Άρθρα
Σχολική βαθμολογία: Τα κορίτσια αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο ψυχολογικό βάρος 20 Ιουνίου 2026, 10:03
Πανελλαδικές 2026: Την Πέμπτη ανακοινώνονται οι βαθμολογίες για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 20 Ιουνίου 2026, 09:59
Καύσωνες, πλημμύρες, ασθένειες: Η κλιματική αλλαγή απειλεί σχεδόν κάθε παιδί στον πλανήτη 19 Ιουνίου 2026, 08:43
«Σύνδρομο του ξεχασμένου παιδιού»: H Ευρώπη θέλει να σταματήσει τους θανάτους παιδιών στα αυτοκίνητα 19 Ιουνίου 2026, 08:38
Έκτακτο επίδομα παιδιού: Τέλος Ιουνίου το επίδομα των 150 ευρώ – Οι προϋποθέσεις 18 Ιουνίου 2026, 09:21
Δημογραφικό αδιέξοδο: Η υπογεννητικότητα στην Ελλάδα 18 Ιουνίου 2026, 08:12
Μαχαίρωσαν μαθητή έξω από δημοτικό σχολείο στη Νέα Σμύρνη – Νοσηλεύεται στο Παίδων 17 Ιουνίου 2026, 09:42
Πανελλαδικές 2026: Με το Ελεύθερο Σχέδιο συνεχίζονται οι εξετάσεις – Όλο το πρόγραμμα των ειδικών μαθημάτων 17 Ιουνίου 2026, 08:27
Πανελλαδικές 2026: Άνοιξε η πλατφόρμα για την ενημέρωση βαθμολογίας μέσω SMS 16 Ιουνίου 2026, 12:33
Η Μάρω Κοντού νοσηλεύεται στην καρδιολογική κλινική του Αττικόν 16 Ιουνίου 2026, 11:19
Πανελλαδικές 2026: Αρχίζουν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων 16 Ιουνίου 2026, 08:36
Εκτεθειμένα σε τρεις τύπους κλιματικών κινδύνων πάνω από 1 δισεκατομμύριο παιδιά 16 Ιουνίου 2026, 08:34
Τέλος χρονιάς για νηπιαγωγεία και δημοτικά – Ολοκληρώνονται οι εξετάσεις στα γυμνάσια και οι πανελλαδικές στα ΕΠΑΛ 15 Ιουνίου 2026, 08:34
Παιδική εργασία: Ένα στα δεκαεπτά παιδιά αναγκάζεται να δουλέψει 14 Ιουνίου 2026, 11:46
Μπεν Νίνταμ: Τι έδειξε το DNA τεστ για τον άνδρα που ισχυρίστηκε ότι είναι το αγνοούμενο παιδί 13 Ιουνίου 2026, 13:46
imommy.gr © 2026 - All Rights Reserved
Exit mobile version