Ο Τομ Κρουζ και η Νικόλ Κίντμαν ήταν ένα από τα πιο διάσημα ζευγάρια του Χόλλυγουντ τη δεκαετία του 90′. Υπήρξαν παντρεμένοι για πάνω από 11 χρόνια ενώ μαζί είχαν υιοθετήσει δυο παιδιά.

Ένα νέο βιβλίο, το «A Billion Years: My Escape From a Life in the Highest Ranks of Scientology» (Ένα δισεκατομμύριο χρόνια: Η απόδρασή μου από μια ζωή στις υψηλότερες βαθμίδες της Σαϊεντολογίας), έρχεται να ρίξει φως στο χωρισμό του άλλοτε αγαπημένου ζευγαριού.

Συγκεκριμένα, το βιβλίο αποκαλύπτει πως ο ηθοποιός του Top Gun ξεκίνησε να απομακρύνεται από την Σαϊεντολογία όταν γύριζε την ταινία «Μάτια Ερμητικά Κλειστά» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, με την Νικόλ Κίντμαν το 1997. Ενώ βρισκόταν στα γυρίσματα -σύμφωνα με τον πρώην αξιωματούχο της Εκκλησίας Μάικ Ράιντερ- ο Τομ Κρουζ αγνοούσε τις κλήσεις του επικεφαλής της Σαϊεντολογίας, Ντέιβιντ Μισκάβιτς. Τότε, εκείνος έστειλε ένα στέλεχος της εταιρίας στην Αγγλία ώστε να ελέγξει και να επαναφέρει τον ηθοποιό. 

Ο Τομ Κρουζ άρχισε να απομακρύνεται από την Νικόλ Κίντμαν αμέσως μετά και επέστρεψε πλήρως στον κόσμο της Σαϊεντολογίας. Τότε, το ζευγάρι άρχισε να απομακρύνεται.

Η Νικόλ Κίντμαν και η Σαϊεντολογία

Σύμφωνα με το βιβλίο, ο Τομ Κρουζ είχε προτρέψει την Νικόλ Κίντμαν να γίνει μέλος της Σαϊεντολογίας πολλά χρόνια πριν. Εκείνη όμως, δεν ένιωθε ιδιαίτερη προθυμία για τα μαθήματα. Σύμφωνα με την Εκκλησία της Σαϊεντολογίας, το γεγονός πως ο πατέρας της Κίντμαν ήταν ψυχίατρος δεν βοηθούσε στο να αποδεχτεί την Εκκλησία.

«Αν δεν ήταν η κυρία Τομ Κρουζ, δεν θα μπορούσε να συμμετάσχει σε υψηλά επίπεδα λόγω της οικογενειακής της σχέσης με την ψυχιατρική», αναφέρεται στο βιβλίο.

Το βιβλίο συνεχίζει τις αποκαλύψεις, λέγοντας πως επειδή η Εκκλησία ένιωθε απειλή από την Κίντμαν εξαιτίας της επιρροής της στον Τόμ Κρουζ, προσέλαβε έναν ντετέκτιβ. «Ο Ράθμπουν συνεργάστηκε με τον [δικηγόρο του Χόλιγουντ] Μπερτ Φιλντς για να προσλάβει τον διαβόητο ντετέκτιβ Άντονι Πελικάνο για να κατασκοπεύσει τη Νικόλ και να παγιδευσει το τηλέφωνό της», γράφει ο Ράιντερ. 

«Όταν ο Tομ και η Nικόλ χώρισαν, οι επικεφαλής της Σαϊεντολογίας ήταν χαρούμενοι που η αρνητική επιρροή της Nικόλ δεν απομάκρυνε πλέον τον Τομ», γράφει ο Ράιντερ. «Ο Κρουζ έκτοτε έγινε πιο ένθερμος στη δημόσια υποστήριξή του στη Σαϊεντολογία και τον Μισκάβιτς».

Το βιβλίο υποστηρίζει επίσης, ότι οι επικεφαλής της Σαϊεντολογίας έστρεψαν τα παιδιά του Κρουζ και της Κίντμαν εναντίον της, μέσω των διδασκαλιών των Suppressive Persons του Ρον Χάμπαρντ. Σύμφωνα με τον αναφερόμενο κανόνα, ένα καταπιεστικό άτομο είναι κάποιος που θεωρείται εχθρός από την εκκλησία και που πρέπει να φιμωθεί ή να καταστραφεί.

ΠΗΓΗ: IN.GR