Η Σάλμα Χάγιεκ έχει πολλούς θαυμαστές παγκοσμίως ενώ είναι ιδιαίτερα αγαπητή και από τις μαμάδες. Τώρα, μας δίνει ακόμα έναν λόγο για να την αγαπήσουμε καθώς όπως αποκάλυψε η ίδια, δεν δίστασε να θηλάσει το μωρό ενός ξένου κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στη Σιέρα Λεόν τον Σεπτέμβριο του 2008.

Η κίνηση της Σάλμα Χάγιεκ κατά του στίγματος γύρω από το θηλασμό

Εκείνη την εποχή, η κόρη της Σάλμα, Βαλεντίνα, ήταν ενός έτους και θήλαζε ακόμα. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, η Σάλμα επισκέφτηκε ένα νοσοκομείο όπου συνάντησε μια γυναίκα και το μόλις μιας εβδομάδας μωρό της. Η ηθοποιός ενημερώθηκε ότι πολλές γυναίκες στη Σιέρα Λεόνε σταματούν να θηλάζουν μέσα σε μερικούς μήνες λόγω πίεσης από τους συζύγους τους.

Σε αυτή την περίπτωση, η μητέρα πάλευε να παράγει μητρικό γάλα και το βρέφος ήταν πεινασμένο και αναστατωμένο, με αποτέλεσμα η Σάλμα να αναλάβει δράση. Μόλις το τάισε η ηθοποιός, το μωρό σταμάτησε να κλαίει.

Λίγο αργότερα, η σταρ μίλησε για τους λόγους που επέλεξε να θηλάσει το παιδί της γυναίκας, λέγοντας ότι ήλπιζε να αμφισβητήσει το στίγμα γύρω από το θηλασμό με αυτόν τον τρόπο. Η ηθοποιός προσπαθούσε να απογαλακτίσει την κόρη της εκείνη την περίοδο αλλά εξακολουθούσε να έχει γάλα, οπότε μπόρεσε να θηλάσει το μωρό της ξένης μητέρας της.