Η Κρίσι Τέιγκεν περιγράφει λεπτομερώς την εμπειρία της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με δύσκολα θέματα όπως η έκτρωση που της έσωσε τη ζωή και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει με τη γονιμότητα. Τον Αύγουστο ανακοίνωσε στο Instagram τα χαρμόσυνα νέα ότι περιμένει κι άλλο παιδί με τον Τζον Λέτζεντ. «Τα τελευταία χρόνια ήταν τουλάχιστον μια θολούρα συναισθημάτων, αλλά η χαρά γέμισε ξανά το σπίτι και τις καρδιές μας», σχολίασε η περήφανη μαμά. Η ευχάριστη είδηση ήρθε σχεδόν δύο χρόνια αφότου είχαν την οδυνηρή απώλεια του τρίτου τους παιδιού, ένα αγόρι που ονόμασαν Τζακ.

Η συγγραφέας, τηλεοπτική προσωπικότητα και μητέρα γνωρίζει πολύ καλά τις προκλήσεις του να δημιουργείς μια οικογένεια. Από τη στιγμή που αρχίσετε να προσπαθείτε να συλλάβετε, μέχρι να μεγαλώσετε ένα παιδί, το να είσαι γονιός είναι πολύ σκληρή δουλειά.

 

Γιατί είναι σημαντικό να αφιερώνουμε χρόνο για την ψυχική μας υγεία;

Τα τελευταία χρόνια η Κρίσι Τέιγκεν έχει διαπιστώσει ότι για να αισθάνεσαι καλά με και για την οικογένειά σου, πρέπει πρώτα να νιώθεις υγιής και παρούσα. Για εκείνη προσωπικά αυτό περιλάμβανε να ακολουθήσει σοβαρά την ψυχοθεραπεία και να παραμείνει νηφάλια. «Το θέμα είναι να κάνεις τη ζωή σου καλύτερη, ώστε να μπορείς να δίνεις στους άλλους ανθρώπους. Αν δεν είσαι εκεί, δεν έχει νόημα να δίνεσαι σε τίποτα», λέει η σύζυγος του δημοφιλούς τραγουδιστή.

«Φθείρεσαι, κουράζεσαι, αναλώνεσαι και στο τέλος είσαι εξαντλημένη. Δεν δίνεις σε κανέναν τον καλύτερό σου εαυτό έτσι. Τους δίνεις εσένα αλλά ένα κέλυφος του εαυτού σου», εξήγησε η μαμά της Λούνα, 6 ετών και του Μάιλς, 4 ετών.. Η Τέιγκεν αναγνωρίζει ότι η βοήθεια ή ο παιδικός σταθμός μπορεί να μην είναι προσβάσιμα για πολλούς ανθρώπους. Μπορεί να μην έχετε την ευκαιρία να επαναφορτίσετε τις μπαταρίες σας και να ανανεωθείτε ως γονέας.

Γιατί πρέπει να είμαστε ειλικρινής στα social media;

Η πραγματικότητα πίσω από όλες τις ευτυχισμένες οικογενειακές φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – και τι πραγματικά χρειάζεται για να καλωσορίσεις ένα μικρό παιδί στον κόσμο – είναι ένα ζήτημα που η Τέιγκεν θέλει να αναδείξει. «Στο Instagram, το μόνο που βλέπεις είναι μαμάδες με φουσκωμένες κοιλιές και όλοι γιορτάζουν συνέχεια και είναι τόσο ευτυχισμένοι. Δεν βλέπεις πραγματικά τις ιστορίες για το πώς έφτασαν εκεί. Είναι τρελό», εξομολογείται. «Γνωρίζω πολλές γυναίκες που είναι έγκυες αυτή τη στιγμή. Από αυτά που θα δεις στο διαδίκτυο, δεν θα καταλάβεις πόσο δύσκολο είναι γι’ αυτές. Και σκέφτομαι μα γιατί δεν μοιράζεσαι αυτό το κομμάτι της εγκυμοσύνης; Είναι τόσο απογοητευτικό», προσθέτει.

Ειδικά όταν πρόκειται για την προσπάθεια σύλληψης μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης, η Τέιγκεν έχει βιώσει το πόσο ψυχοφθόρα μπορεί να είναι η διαδικασία.

«Κάποιοι έχουνκάνει 16 προσπάθειες και κανένα από τα γονιμοποιημένα ωάρια δεν κατέληξε να είναι βιώσιμο. Ή έκαναν δύο και ήταν και τα δύο. Πραγματικά ποτέ δεν ξέρεις». Αλλά η Τέιγκεν πιστεύει ότι υπάρχει λόγος να υιοθετήσουμε την αισιοδοξία. «Πρέπει να συνεχίσεις να το επιδιώκεις», παροτρύνει τους επίδοξους γονείς. «Είναι μια σπουδαία εποχή, επιστημονικά. Είναι απίστευτο το τι μπορούν να κάνουν. Είναι υπέροχο», συμπληρώνει.