Με απόφαση της Περιφέρειας και κατόπιν σχετικής διαβούλευσης του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη με τους δημάρχους της Αττικής, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα σε όλη την Αττική, όλα τα εσπερινά και απογευματινά σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, για προληπτικούς λόγους, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων.

Επίσης, ο περιφερειάρχης συστήνει σε όλους τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να συμμορφώνονται με τις οδηγίες του Υπ. Πολιτικής Προστασίας.

Η ανακοίνωση για τα σχολεία

Διαβάστε επίσης: Σχολεία: Ανιχνεύθηκαν επικίνδυνα χημικά στις τάξεις

«Στην απόφαση αυτή καταλήξαμε για να διαφυλάξουμε την υγεία και την ασφάλεια τόσο των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού όσο και αυτών που μετακινούνται από και προς τα σχολεία για να μεταφέρουν τα παιδιά. Προτεραιότητά μας η ασφάλεια τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.

Νωρίτερα ο Γιώργος Πατούλης ανέφερε ότι αναμένεται σχετική ανακοίνωση. Όπως είπε αυτό θα γίνει για λόγους πρόληψης. «Θα βγει ανακοίνωση ώστε τα απογευματινά και εσπερινά να μην λειτουργήσουν. Για λόγους πρόληψης ώστε να μην υπάρχει υπερβολή στην κίνηση.

Τα παιδιά να μείνουν στα σχολεία μέχρι να περάσει το φαινόμενα, παρά να προσπαθήσει κάποιος να μετακινηθεί», τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι μετεωρολόγοι αναμένουν την κορύφωση της κακοκαιρίας στο Λεκανοπέδιο από τις 2 το μεσημέρι ως και τις 5 το απόγευμα, χρονικό διάστημα που χαρακτηρίζεται αιχμής καθώς μεταξύ άλλων οι μαθητές επιστρέφουν στα σπίτια τους.

Το ενδεχόμενο να υπάρξει κυκλοφοριακή συμφόρηση αποτελεί έναν ακόμη «πονοκέφαλο» για την πυροσβεστική, που συστήνει, όπως και η Πολιτική Προστασία με τα μηνύματα στο 112, να περιοριστούν όσο γίνεται οι μετακινήσεις.