Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» συνεχίζει την επέλασή της στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ σύμφωνα με τους μετεωρολόγους αναμένεται νέα επιδείνωση από σήμερα το απόγευμα.

Στις συσκέψεις που γίνονται από τις αρμόδιες Αρχές, ένα από τα πρωτεύοντα ζητήματα είναι και η λειτουργία ή μη των σχολείων. Σε ό,τι αφορά την περιοχή της Αττικής, ακόμη δεν έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης: Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Σε εξέλιξη κύμα σφοδρών χιονοπτώσεων

Σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς οι χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν, υπάρχει ήδη εισήγηση για αναστολή λειτουργίας των σχολείων στα βόρεια (ΒΑ και ΒΔ) προάστια της Αττικής. Η τελική απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ώρες.

Κλειστά τα σχολεία σε Εύβοια και Φθιώτιδα

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας Γιώργου Κελαϊδίτη, όλα τα σχολεία, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Π.Ε. Εύβοιας θα παραμείνουν κλειστά και αύριο, Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2023 για προληπτικούς λόγους, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (πυκνή χιονόπτωση, ισχυρός παγετός) που επικρατούν στον Νομό, από την επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».

Το ίδιο θα ισχύσει και για τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη Φθιώτιδα. Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ηλία Σανίδα, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη Φθιώτιδα και την Τρίτη  7 Φεβρουαρίου εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων».

Ποια σχολεία δεν θα λειτουργήσουν στην Κρήτη

Για τα σχολεία της Κρήτης, μέχρι στιγμής, έχουν επιβεβαιωθεί ότι θα σχολεία θα είναι κλειστά για την Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου:

• Στη Βιάννο
• Στον δήμο Αμαρίου στο Ρέθυμνο
• Στον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου
• Στον δήμο Κισσάμου

Κλειστά τα σχολεία στη Σάμο

Κλειστά θα είναι αύριο και στη Σάμο. Στην ανακοίνωση αναφέρεται αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και των Δημοτικών Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών του Δήμου Δυτικής Σάμου και την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023, ως μέτρο πρόληψης και προστασίας της ασφάλειας των μαθητών, των συνοδών και των εκπαιδευτικών.

Κλειστά και στη Δυτική Λέσβο

Την ίδια στιγμή, κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Τρίτη τα σχολεία στον Δήμο Δυτικής Λέσβου με απόφαση Δημάρχου και λαμβάνοντας υπόψη τις συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας λόγω των προβλεπόμενων χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού.

Αναλόγως της πορείας των καιρικών συνθηκών, αύριο με νέα ανακοίνωση θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση για τη λειτουργία των σχολείων.