Υπάρχουν δύο βασικές προκλήσεις που συνήθως αντιμετωπίζουν οι νέες μητέρες με τη διατροφή τους. Πρώτον, μπορεί να είναι δύσκολο κατά καιρούς να θυμάστε να φάτε ή να τρώτε αρκετά, όταν φροντίζετε ένα μικρό ανθρωπάκι που απαιτεί την αδιάσπαστη προσοχή σας.

Επιπλέον, το όποιο φαγητό που τρώτε συνήθως πρέπει να γίνεται γρήγορα και εύκολα, οπότε η κατανάλωση υψηλής ποιότητας και πλούσιας σε θρεπτικά συστατικά τροφής μπορεί να περάσει σε δεύτερη μοίρα.

Αν είστε νέα μαμά, έχετε ήδη πολλά στο «πιάτο» σας για να διαχειριστείτε. Δεν χρειάζεται να επιδιώκετε την τέλεια διατροφή.

Διαβάστε επίσης: Διατροφή: Tips για να βελτιώσετε τη διατροφή της οικογένειας

Αλλά είναι σημαντικό τρώτε με τρόπο που σας κάνει να αισθάνεστε καλά στο σώμα σας και ικανοποιημένες μετά το φαγητό.

Δώστε προτεραιότητα στην πρωτεΐνη

Ένας από τους πιο χρήσιμους τρόπους όχι μόνο για να αυξήσετε τον κορεσμό – γιατί μερικές φορές τα γεύματά σας πρέπει να σας κρατήσουν μερικές ώρες – αλλά και για να προωθήσετε την αποκατάσταση και την επούλωση των ιστών, είναι να δίνετε προτεραιότητα στην πρωτεΐνη.

Ένας καλός οδηγός είναι να στοχεύετε σε 20 έως 30 γραμμάρια πρωτεΐνης σε κάθε γεύμα. Αν μπορείτε να το πετύχετε αυτό τρεις με τέσσερις φορές την ημέρα, θα αισθάνεστε πολύ πιο ικανοποιημένοι μετά το φαγητό και μεταξύ των γευμάτων.

Τρώτε με γνώμονα την αποκατάσταση του σώματός σας

Με την εγκυμοσύνη και τον τοκετό, το σώμα σας περνάει μια έντονη διαδικασία. Συν την τεράστια ποσότητα ενέργειας που ξοδεύετε για τη φροντίδα του νεογέννητου και ενδεχομένως και των άλλων παιδιών σας. Κι όλα αυτά τα κάνετε με πολύ λίγο ύπνο.

Είναι σημαντικό να αντιμετωπίζετε το φαγητό, εν μέρει, ως καύσιμο για την ανάκαμψή σας. Η καλή διατροφή σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τη σωματική εξάντληση. Επιπλέον, η κατανάλωση ελάχιστα επεξεργασμένων και πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά τροφίμων μπορεί να σας υποστηρίξει σε νοητικό και συναισθηματικό επίπεδο.

Είναι πιο εύκολο να αντιμετωπίσετε ένα ανήσυχο μωρό που αρνείται να κοιμηθεί όταν δεν πεινάτε. Το σώμα σας χρειάζεται καύσιμα με τη μορφή μακροθρεπτικών και μικροθρεπτικών συστατικών για να υποστηρίξει τις ενεργειακές σας απαιτήσεις και τους συνδετικούς ιστούς που επουλώνονται.

Προσθέστε λαχανικά σε δύο ή περισσότερα γεύματα την ημέρα

Η κατανάλωση λαχανικών μπορεί να είναι δύσκολη όταν η πλειοψηφία των γευμάτων σας καταναλώνεται με το ένα χέρι.

Κάντε ό,τι μπορείτε για να τρώτε λαχανικά σε δύο (ή περισσότερα) γεύματα κάθε μέρα, με στόχο να τρώτε τελικά πέντε μερίδες λαχανικών ή φρούτων σε καθημερινή βάση. Τα λαχανικά είναι γεμάτα βιταμίνες, μέταλλα και είναι σημαντικά για την καλή διατροφή και υγεία.