Παρατηρήσατε ότι σε μια παιδική χαρά, τα παιδιά φαίνεται να κάνουν όλο το παιχνίδι. Σκαρφαλώνουν, κάνουν τσουλήθρα και τρέχουν, ενώ οι μεγάλοι απλά τριγυρνούν, σπρώχνοντας τις κούνιες ή στέλνοντας μηνύματα στο τηλέφωνό τους;

Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι ενήλικες δεν παίζουν στις παιδικές χαρές. Κάτι που είναι περίεργο για ένα παιδί… Επειδή οι παιδικές χαρές είναι τόσο διασκεδαστικές! Τα περισσότερα παιδιά είναι ειδικοί σε θέματα παιχνιδιού. Αυτό συμβαίνει επειδή το παιχνίδι είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μάθεις τον εαυτό σου και τον κόσμο γύρω σου.

Μας βοηθά να κινούμαστε περισσότερο, να σκεφτόμαστε καλύτερα, να βάζουμε τη φαντασία μας να δουλέψει, να λύνουμε προβλήματα και να αλληλεπιδρούμε με τους άλλους.

Διαβάστε επίσης: 4 παιχνίδια μίμησης ιδανικά για μικρά παιδιά

Αυτό οδηγεί πίσω στη σπουδαία ερώτηση. Αν το παιχνίδι είναι τόσο καλό για εμάς και τόσο διασκεδαστικό, γιατί οι μεγάλοι δεν παίζουν όπως τα παιδιά;

Οι μεγάλοι έχουν πολλά να φροντίσουν

Πρώτον, οι ενήλικες πρέπει να πληρώνουν για πολλά πράγματα, όπως το φαγητό, τις μεταφορές και τη διαμονή. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πηγαίνουν στη δουλειά για να κερδίζουν χρήματα. Έτσι, η ζωή των ενηλίκων μπορεί να είναι αγχωτική και πολυάσχολη.

Και ένα πράγμα σχετικά με το παιχνίδι είναι ότι πρέπει να νιώθουν ότι θέλουν να παίζουν για να διασκεδάζουν. Αν οι γονείς είναι κουρασμένοι ή έχουν πάρα πολλά σοβαρά πράγματα στο μυαλό τους, είναι δύσκολο να νιώσουν ότι θέλουν να παίξουν.

Ωστόσο, και οι ενήλικες πρέπει να παίζουν, και για πολλούς από τους ίδιους λόγους με τα παιδιά. Αλλά οι γονείς χρειάζονται επίσης να παίζουν για να ξεφύγουν από το άγχος και την ανησυχία.

Οι μεγάλοι παίζουν διαφορετικά

Οι μεγάλοι έχουν βρει ενήλικους τρόπους να παίζουν. Αυτό τους κάνει να σκέφτονται και να λύνουν προβλήματα, ενώ παράλληλα κάνουν παρέα με άλλους. Όταν δεν μπορούν πλέον να στριμωχτούν στην τσουλήθρα ή την κούνια στο πάρκο, οι ενήλικες μπορεί να ασχοληθούν με ένα χόμπι.

Μπορεί επίσης να τους αρέσει να παίζουν παιχνίδια με φίλους, όπως αθλήματα ή επιτραπέζια παιχνίδια. Μπορούν ακόμη και να παίξουν με τους φίλους τους στο διαδίκτυο με έναν υπολογιστή ή ένα τηλέφωνο.

Στην πραγματικότητα, οι ενήλικες αρέσκονται τόσο πολύ στο παιχνίδι που διοργανώνουν παιχνίδια και πάρτι όπου παίζουν με πολλούς άλλους ενήλικες. Κατά κάποιο τρόπο, έχουν τις δικές τους παιδικές χαρές.

Οι ενήλικες δεν παίζουν πάντα όπως τα παιδιά, επειδή μπορεί να είναι πολυάσχολοι και να έχουν πολλά άλλα πράγματα να κάνουν. Αλλά στην πραγματικότητα παίζουν, έστω και αν αυτό γίνεται μερικές φορές με διαφορετικό τρόπο.