Τον Μάιο ο καιρός ζεσταίνει και το καλοκαίρι πλησιάζει… Τι σημαίνει αυτό; Ήρθε η ώρα να ανανεώσετε το δωμάτιο του παιδιού σας με «άρωμα» διασκέδασης.

Αποχαιρετήστε τη βαρετή και μονότονη διακόσμηση και αγκαλιάστε τις παιχνιδιάρικα vibes της εποχής. Το παιδικό υπνοδωμάτιο είναι μακράν το πιο ευχάριστο δωμάτιο του σπιτιού.

Ωστόσο, οι λύσεις αποθήκευσης και οργάνωσης, καθώς και οι ιδέες σχεδιασμού με εξοικονόμηση χώρου, είναι όλα απαραίτητα συστατικά για τη συνταγή της επιτυχίας. 

Διαβάστε επίσης: Μωρά του Μαΐου: Τι ξεχωριστό έχουν;

Ακολουθούν μερικές ιδέες διακόσμησης που θα κάνουν αμέσως το δωμάτιο του παιδιού σας το πιο cool «στέκι» στο σπίτι.

1. Fun κλινοσκεπάσματα

Κάντε την ώρα του ύπνου πιο συναρπαστική αλλάζοντας τα απλά σεντόνια με διασκεδαστικά και πολύχρωμα κλινοσκεπάσματα. Επιλέξτε από μια ποικιλία τολμηρών μοτίβων ή αφήστε το αγαπημένο χρώμα του παιδιού σας να λάμψει.

2. Τέχνη

Φωτίστε το δωμάτιο του παιδιού σας με παιχνιδιάρικα και ζωηρά έργα τέχνης τοίχου. Επιλέξτε έργαπου αντικατοπτρίζουν τα ενδιαφέροντά του, όπως ζώα ή κινούμενα σχέδια. Μπορείτε επίσης να αφήσετε τα μικρά σας να ζωγραφίσουν τα δικά τους έργα τοίχου και να τα πλαισιώσετε, για να απελευθερώσετε τη δημιουργικότητά τους και να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή τους.

3. Θεματική διακόσμηση

Δημιουργήστε ένα θεματικό δωμάτιο με βάση τα ενδιαφέροντα του παιδιού σας, όπως ένα θέμα με υπερήρωες, πριγκίπισσες ή το διάστημα. Χρησιμοποιήστε θεματικά κλινοσκεπάσματα, τέχνη τοίχου και αντικείμενα διακόσμησης για να ζωντανέψετε το θέμα.

4. Παιχνιδιάρικη αποθήκευση

Είναι σημαντικό να κάνετε το παιδί μέρος της αποθήκευσης των δικών του αντικειμένων με διασκεδαστικό και εύκολο τρόπο, ώστε να γίνει συνήθεια από μικρή ηλικία. Χρησιμοποιήστε κάδους, καλάθια και ράφια σε φωτεινά χρώματα και διασκεδαστικά σχήματα για να κάνετε το καθάρισμα λίγο πιο εύκολο.

5. Διακόσμηση εμπνευσμένη από τη φύση

Φέρτε την ύπαιθρο μέσα στο σπίτι με διακόσμηση εμπνευσμένη από τη φύση. Προσθέστε φυτά, τέχνη τοίχου με ζώα ή φυτά ή κλινοσκεπάσματα με θέμα τη φύση για να δημιουργήσετε έναν χώρο που θα σας ηρεμεί και θα σας προσκαλεί.

6. Διακόσμηση οροφής

Προσθέστε μια διασκεδαστική πινελιά στο δωμάτιο του παιδιού σας διακοσμώντας το ταβάνι. Κρεμάστε χάρτινα φαναράκια ή εντυπωσιακά φωτιστικά για μια απρόσμενη πινελιά.

7. Γωνιά ανάγνωσης

Δημιουργήστε μια ζεστή γωνιά ανάγνωσης. Προσθέστε μια λάμπα και μια κουβέρτα για να κάνετε το χώρο ακόμα πιο φιλόξενο. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μαξιλάρια και μια βιβλιοθήκη στο δωμάτιο του παιδιού σας. Εκεί θα μπορούν να παίξουν με τους φίλους τους και να διαβάζουν τις αγαπημένες τους ιστορίες.