Φυσικά, το να γίνεσαι μητέρα προκαλεί πολλές σκέψεις για τη δική σου μαμά. Φανταστείτε πώς πρέπει να ήταν η καθημερινότητά της τη δεκαετία του 80 και του 90. Δεν είχε τίποτα από αυτά τα πράγματα που θεωρούμε δεδομένα σήμερα ως γονείς. 

Τι έχει αλλάξει από τότε που κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη σήμερα;

1. Καινοτομίες προϊόντων με επίκεντρο τους γονείς

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά – ελαφριά καροτσάκια που μπορούμε να κουμαντάρουμε με το ένα χέρι, ασφαλή καθίσματα αυτοκινήτου που ζυγίζουν πλέον πολύ λιγότερο και βολικά πορτμπαγκάζ και πόρτες αυτοκινήτων που ανοίγουν ή κλείνουν με το πάτημα ενός ενός κουμπιού.

Διαβάστε επίσης: Μεικτή οικογένεια: Πώς να χτίσετε γερά θεμέλια

Όλα τα προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το θηλασμό και μας κάνουν τώρα πιο άνετες, τα έξυπνα βρεφικά καρεκλάκια και όλα τα άλλα έξυπνα φορητά γκάτζετ που εκτελούν ζωτικής σημασίας καθήκοντα αντί για εμάς.

2. Η μόδα για τις μαμάδες και τις εγκύους είναι χαριτωμένη και πρακτική

Οι μαμάδες σήμερα έχουν τόσες πολλές κομψές (και λειτουργικές) επιλογές όσον αφορά τη μόδα μητρότητας που βοηθούν να τονίσουμε την κοιλίτσα μας αν θέλουμε ή να έχουμε εύκολη πρόσβαση για θηλασμό αν χρειαστεί.

3. Οι εφαρμογές διευκολύνουν τις καθημερινές εργασίες

Εκτός από το ότι μπορούμε αναπάσα στιγμή να έχουμε τα φαγητό και φώνια στην πόρτα μας, ορισμένες εφαρμογές έχουν κάνει τη ζωή της μαμάς πολύ πιο εύκολη, είτε χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση του κύκλου μας, είτε για τη διαχείριση του οικογενειακού προγράμματος, την πληρωμή της μπέιμπι σίτερ και πολλά άλλα.

4. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βοηθούν τις μητέρες συνδεθούν με άλλες

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βοηθούν πολλές μαμάδες να νιώσουν συνδεδεμένες με τους φίλους που έχουν αφήσει πίσω, αλλά και να διευκολύνουν τις νέες αλληλεπιδράσεις. Μπορείτε πολύ έυκολα να βρείτε μια διαδικτυακή κοινότητα γυναικών που περνούν ακριβώς το ίδιο στάδιο ζωής.

Ο συνδυασμός διαδικτυακών και πραγματικών συνδέσεων μπορεί να σας βοηθήσει να νιώθετε πολύ λιγότερο μοναχική κατά την πρώιμη μητρότητα. Αφήστε που η πρόσβαση σε smartphone μπορεί να απαντήσει σε όλες σας τις ερωτήσεις σε χρόνο μηδέν.

Τι θα φέρναμε πίσω από την προηγούμενη γενιά;

Και ενώ η τεχνολογία μας έχει προσφέρει τόσες πολλές διευκολύνσεις, μας έχει στερήσει ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να πάρουμε πίσω: τον ποιοτικό οικογενειακό χρόνο.

Σίγουρα οι μαμάδες μας χρησιμοποιούσαν μερικές φορές τη μία τηλεόραση στο σαλόνι με παρόμοιο τρόπο όπως χρησιμοποιούμε εμείς τον χρόνο μπροστά στην οθόνη για τα παιδιά μου. Ως ψυχαγωγία, μάθηση και ένα απαραίτητο διάλειμμα από τις συνεχείς ανάγκες των μικρών παιδιών.

Αλλά η τηλεόραση στις δεκαετίες του 1980 και του 1990 ήταν συνήθως μια κοινή εμπειρία. Έχετε συνειδητοποιήσει ότι σήμερα οι διαθέσιμες επιλογές οθόνης είναι περισσότερες από τους ανθρώπους που ζουν στο σπίτι σας; Η ατελείωτη ποσότητα επιλογών που βιώνουμε σε μια δεδομένη ημέρα μερικές φορές μπορεί να μας απομονώσει.

Είναι σαν να ζούμε «μόνοι μαζί». Περνάμε χρόνο σε συσκευές παραμελώντας την αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά μας. Και αυτό συμβαίνει στον καναπέ μας, καθώς οι οθόνες προσφέρουν στα παιδιά μας ένα πλήθος από σειρές για να παρακολουθήσουν και παιχνίδια για να παίξουν ενώ οι γονείς κοιτάνε τα δικά τους τηλέφωνα.