«Πώς αλλάζεις πάνα με αυτά τα νύχια;», είναι μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις που ακούει η Κλόε Καρντάσιαν, μαμά της Τρου (5 ετών) και του Τέιτουμ (11 μηνών).

«Όλοι απορούν με το μήκος των νυχιών μου», είπε στον Τζέιμς Κόρντεν. «Με τον ίδιο τρόπο που μπορώ να φροντίζω τον εαυτό μου, μπορώ να φροντίζω και έναν άλλο άνθρωπο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης: Διάσημες μαμάδες που έκαναν παιδιά μετά τα 40

«Είναι ενοχλητικό όταν οι άνθρωποι μιλούν για τα νύχια μου. Πιστέψτε με, τα καταφέρνω μια χαρά. Υπάρχουν πιο σοβαρά πράγματα να συζητήσουμε. Τουλάχιστον το ελπίζω», έγραψε η Καρντάσιαν σε ανάρτησή της στο Twitter. 

«Τα νύχια μου είναι μέτρια αυτή τη στιγμή και δεν μου αρέσουν καθόλου», εξηγεί. Από την άλλη, όταν η True ήταν ακόμη βρέφος, είχε διατηρήσει το μήκος των νυχιών της αλλά τα είχε λιμάρει σε τετράγωνο σχήμα.

Τα ίδια ακριβώς σχόλια περί νυχιών άκουγε και η Κάιλι Τζένερ όταν γέννησε την κόρη της Στόρμι το 2018. Ο κόσμος αναρωτιώταν πώς μπορεί και κάνει μπάνιο το μωρό της.

Το 2022, η Cardi B δημοσίευσε ένα εκπαιδευτικό βίντεο χρησιμοποιώντας ένα αρκουδάκι για να δείξει πώς άλλαζε την πάνα του γιου της Γουέιβ με μακριά νύχια:

Είναι πραγματικά επικίνδυνα τα μακριά νύχια για το μωρό;

Σύμφωνα με τον Μπράιαν Λάμπους, επίκουρο καθηγητή στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Νεβάδα στο Λας Βέγκας, τα μακριά νύχια δεν είναι λόγος ανησυχίας.

Το θέμα είναι το σωστό πλύσιμο των χεριών. «Μια μαμά που δεν πλένει τα χέρια της είναι πολύ μεγαλύτερος κίνδυνος, ανεξάρτητα από το πόσο μακριά είναι τα νύχια της», υπογραμμίζει. 

«Τα κοντά νύχια δεν είναι εγγύηση ότι δε θα τραυματίσουμε ή θα γρατζουνίσουμε το μωρό μας καταλάθος. Οπότε πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όποιο κι αν είναι το μήκος των νυχιών μας», προσθέτει ο ειδικός.