Απολαύστε αυτή τη χορταστική και πολύχρωμη κοτοσαλάτα για μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο. Το ντρέσινγκ φτιάχνεται στο ίδιο μπολ με την σαλάτα σας και τα λαχανικά θα απορροφήσουν όλη του την γεύση.

Υλικά

¼ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη

½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη

½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

4 φλιτζάνια μαρούλι με πράσινα φύλλα

4 φλιτζάνια baby σπανάκι

2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο βρασμένο κοτόπουλο

1 φλιτζάνι τοματίνια κομμένα στην μέση

1 φλιτζάνι αγγούρι κομμένο στη μέση και σε φέτες

½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι

⅓ φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα

2 κουταλιές της σούπας φρυγανισμένους ανάλατους ηλιόσπορους

Εκτέλεση

Χτυπάμε μαζί σε ένα μεγάλο μπολ το λάδι, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τη ρίγανη, τη ζάχαρη και το αλάτι. Χτυπάμε μαζί σε ένα μεγάλο μπολ το λάδι, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τη ρίγανη, τη ζάχαρη και το κρεμμύδι. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φέτα και ηλιόσπορο.