Πολλά αρνητικά συναισθήματα που βιώνουμε στην εγκυμοσύνη προέρχονται από άγνοια και εσφαλμένη εκτίμηση για το τι μπορεί να συμβεί αυτούς τους 9 μήνες και τι επιπτώσεις θα έχουν αυτές οι αλλαγές στη ζωή μας.

Διαβάστε επίσης: Τοκετός: Τι να περιμένετε όταν σπάσουν τα νερά

Το πρώτο βήμα λοιπόν είναι να ενημερωνόμαστε σωστά από το γιατρό μας ώστε να αισθανόμαστε αυτοπεποίθηση, σιγουριά, ασφάλεια και αισιοδοξία.

Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε για να αποβάλουμε το στρες;

3 τρόποι που θα σας βοηθήσουν να αποβάλετε το άγχος στην εγκυμοσύνη

#1 Ξεκινήστε μαθήματα γιόγκα για εγκύους

Οι τεχνικές της γιόγκα βοηθούν τις εγκύους να προσαρμοστούν στις ψυχολογικές και σωματικές απαιτήσεις της εγκυμοσύνης και του τοκετού. Μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε πώς να αυτοσυγκεντρώνεστε, να ηρεμείτε και να χαλαρώνετε, αποκτώντας αρμονία σε σωματικό, ψυχοσυναισθηματικό και ενεργειακό επίπεδο.

Η γιόγκα αμβλύνει επίσης τις σωματικές ενοχλήσεις, όπως τους πόνους στην πλάτη και τη μέση. Με τις ειδικές ασκήσεις, το σώμα και ιδιαίτερα η λεκάνη προετοιμάζονται κατάλληλα για τον τοκετό. Επιπλέον, με τις ασκήσεις της γιόγκα, μπορείτε να εξασκηθείτε στη σωστή αναπνοή, γεγονός εξαιρετικά χρήσιμο κατά την εξέλιξη του τοκετού για την μείωση ενοχλητικών συμπτωμάτων, όπως καούρες, αϋπνία, υπερένταση.

Η άσκηση είναι καλό να αρχίζει από το πρώτο τρίμηνο, εφόσον η κύηση είναι φυσιολογική και χωρίς επιπλοκές.

#2 Προσέξτε τη διατροφή σας

Οι σωστές διατροφικές επιλογές εξασφαλίζουν την ομαλή ολοκλήρωση της εγκυμοσύνης και μας «οπλίζουν» με ενέργεια, ευεξία, αλλά και θετική διάθεση. Οι βασικές από τις θρεπτικές ουσίες που έχει ανάγκη τόσο ο οργανισμός σας όσο και το έμβρυο αυτούς τους μήνες είναι:

  • Σίδηρος
  • Ασβέστιο
  • Φυλλικό οξύ
  • Βιταμίνη Β12
  • Βιταμίνη C

#3 Περπατήστε

Το περπάτημα είναι ιδανική άσκηση για όλη την περίοδο της εγκυμοσύνης αφού βελτιώνει τη φυσική κατάσταση της εγκύου, ενισχύει την καλή κυκλοφορία του αίματος και προετοιμάζει το σώμα για την απαιτητική φάση του τοκετού. Επίσης, το κρατά «σε φόρμα» ώστε να επανέλθει γρήγορα και εύκολα στην προ τοκετού κατάσταση.

Το βασικό στο περπάτημα είναι να φοράμε κατάλληλα παπούτσια ώστε να μην επιβαρύνονται τα πόδια, τα πέλματα και η μέση μας.

Επιπλέον, επιλέγουμε ρούχα από βαμβακερά υφάσματα ώστε το δέρμα μας να «αναπνέει» σε όλη τη διάρκεια της άσκησης. Αποφεύγουμε τέλος τα σφιχτά ρούχα που μας κάνουν να νιώθουμε δυσάρεστα, τα στενά εσώρουχα και τις φόρμες που πιέζουν την κοιλιά μας.