Υλικά

650 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκι μαγιά ξηρή

200ml γάλα, χλιαρό

100ml νερό, χλιαρό

2 αυγά

50ml ελαιόλαδο

1 κ.γ. ζάχαρη

1 κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση

400 γρ. φέτα

πιπέρι (προαιρετικά)

Σουσάμι, για πασπάλισμα

1 αυγό, για επικάλυψη

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολάκι βάζουμε το χλιαρό γάλα με το νερό προσθέτουμε την ζάχαρη την μαγιά και δυο κουταλιές της σούπας αλεύρι, αφήνουμε για 10 λεπτά να φουσκώσει και να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

Χτυπάμε με ένα σύρμα τα αυγά με το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα με την μαγιά και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το αλάτι.

Ζυμώνουμε καλά και τοποθετούμε σε ζεστό μέρος για 1 1/2 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί αφού πριν σκεπάσουμε με μεμβράνη.

Αφού φουσκώσει πλάθουμε την ζύμη ελαφρώς αν κολλάει προσθέτουμε λίγο αλεύρι και την χωρίζουμε σε 7- 8 μπαλάκια ανάλογα πόσο μεγάλα θέλεις τα κουλουράκια σου.

Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι με τον πλάστη χαράζουμε με ένα μαχαιράκι ή με αυτό που κόβουμε την πίτσα (βλέπε φωτό) και τοποθετούμε τριμμένη φέτα στην κορυφή.

Στη συνέχεια τυλίγουμε σε ρολό και ενώνουμε τις άκρες. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα μπαλάκια. Σε ένα μπολάκι χτυπάμε το αυγό με ελάχιστο νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε τα κουλουράκια.

Ρίχνουμε σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC στον αέρα για 25- 30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.