Οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας καταπονούν σώμα και πνεύμα ακόμη και κατά τις ώρες του ύπνου. Σαν αποτέλεσμα, όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που καταφεύγουν, παράλληλα με το γιατρό τους, σε συμπληρωματικές θεραπείες, όπως ο βελονισμός, για να ανακουφιστούν ή να θεραπευτούν. Σκληρά εργαζόμενοι, επιχειρηματίες με άγχη, αϋπνίες ή πόνους στο μυοσκελετικό, υπογόνιμα ζευγάρια , καπνιστές ή άτομα με άλλων ειδών εξαρτήσεις, ψάχνουν αυτή την άλλη θεραπευτική οδό που θα δώσει τη λύση στο πρόβλημα και  θα επιταχύνει την ίαση, συνήθως συμπληρωματικά με ό,τι συστήνει η κλασική Ιατρική.

Ο Σταύρος Ψαρουλάκης, ένας από τους πιο δημοφιλείς θεραπευτές τη Αθήνας, αντιμετωπίζει στο ιατρείο του καθημερινά δεκάδες ανθρώπους, ανακουφίζοντάς τους από τον πόνο ή τη φλεγμονή ακόμη και μέσα σε λίγες συνεδρίες των 20 λεπτών. Ο Σταύρος Ψαρουλάκης έχει υπάρξει επί σειρά ετών μαθητής, αλλά έχει διδάξει και μαζί με τον μεγάλο Ιάπωνα κρανιοβελονιστή Yamamoto στην μέθοδο YNSA (Yamamoto New Scalp Acupuncture), η οποία βοηθά στην αντιμετώπιση μιας ευρείας κλίμακα νευρολογικών και ορθοπεδικών παθήσεων, χρόνιους πόνους του μυοσκελετικού συστήματος, ημικρανίες, πονοκεφάλους, νευραλγία του τριδύμου, εμβοές tinnitus, ιγμορίτιδα, αυτοάνοσα νοσήματα όπως και προβλήματα γονιμότητας, καθώς και αναπτυξιακές διαταραχές που προκαλούνται κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Η παρουσία του μας θύμισε ότι το qi, η ζωτική ενέργεια που κατά την Κινεζική Παραδοσιακή Ιατρική ρέει στο σώμα, συμβάλλει σημαντικά στην καλή υγεία, την ηρεμία και την ευεξία μας. Ο ίδιος μας επεσήμανε ότι ο βελονιστής χρειάζεται πρωτίστως την δική του αυτοκυριαρχία και ισορροπία πνεύματος και σώματος αντιμετωπίζοντας τον ασθενή, για τον συγχρονισμό της γνώσης, της εμπειρίας αλλά και της ευστοχίας που απαιτείται όταν θεραπεύει. Τα παραδείγματα επιτυχίας πολλά και η ικανοποίηση της εξάλειψης του πόνου που ταλαιπωρεί  ανθρώπους ακόμη και για χρόνια, είναι το κίνητρο για να συνεχίζει να τελειοποιεί την εκπαίδευση και τη θεραπευτική του μέθοδο.

 

Τα ψυχικά τραύματα «γεννούν» παθήσεις;

 

Όπως επισημαίνει ο κ. Ψαρουλάκης:

Αντιμετωπίζοντας ζητήματα γονιμότητας

 

«Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες από μεγάλα ερευνητικά κέντρα του δυτικού κόσμου καταδεικνύεται ότι ο βελονισμός μπορεί να επηρεάσει την ορμονική ρύθμιση, την ανακούφιση των εξάψεων στην εμμηνόπαυση και την  αντιμετώπιση της εμμηνορροϊκής ανωμαλίας. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι θεραπείες βελονισμού μπορούν επίσης να ενισχύσουν τα οιστρογόνα και την αλληλεπίδραση των ορμονών, την αμηνόρροια, την δυσμηνόρροια και άλλα γυναικολογικά προβλήματα, στα οποία ευρύτερα ο βελονισμός γίνεται όλο και πιο δημοφιλής», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ψαρουλάκης.

Και συνεχίζει:

«Οι μελέτες της επίδρασης του βελονισμού ειδικά στη Γονιμότητα αυξάνονται στο δυτικό κόσμο, όπως και η προσέλευση των υπογόνιμων γυναικών στα θεραπευτήρια των βελονιστών σε Ευρώπη και Αμερική. Ορισμένες προκαταρκτικές μελέτες έχουν ήδη δείξει ότι η χρήση του βελονισμού μπορεί βελτιώσει τα αποτελέσματα εξωσωματικής γονιμοποίησης, επιτυγχάνοντας σύλληψη ακόμη και στο μισό από τον αναμενόμενο χρόνο των προσπαθειών και της θεραπείας».

 

Ο κ. Ψαρουλάκης σε συνεδρια κρανιοβελονισμού με τον Ιάπωνα κρανιοβελονιστή Yamamoto

 

MED FUTURE 2024: Το 1ο Διεθνές Συνέδριο Λειτουργικής Ιατρικής

 

Στην Αθήνα θα βρεθεί στις 23-25 Φεβρουαρίου ο διάσημος βελονιστής της Ευρώπης για θέματα γονιμότητας Fransiscus Sulistyo Winarto, MD, Ειδικός της Γυναικολογίας και της Γενικής ιατρικής, και της Ολοκληρωμένης Κινεζικής Ιατρικής στη Θεραπεία γονιμότητας και γυναικολογία (FUKE). Σε ειδικό workshop  που θα πραγματοποιηθεί στο ROYAL OLYMPIC την Κυριακή 25/2 στις 9.00πμ-12.00  στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Λειτουγικής Ιατρικής,  θα παρουσιάσει αποτελέσματα και παραδείγματα συνδυασμού της Κινεζικής Ιατρικής και με τις θεραπείες Δυτικής Ιατρικής  στην ολοκληρωμένη θεραπεία γονιμότητας, θέμα που κατακτά όλο και περισσότερους οπαδούς διεθνώς.

Η Λειτουργική Ιατρική παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας σε επιστημονικό συνέδριο που φέρει την αιγίδα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς κερδίζει θεαματικά έδαφος διεθνώς, κατά την τελευταία δεκαετία, στην κλινική πρακτική των μεγάλων ιατρικών κέντρων της Δύσης, ως η μετεξέλιξη της γνώσης και των επιτευγμάτων της συμβατικής Ιατρικής με την αξιοποίηση των αρχών της συμπληρωματικής επιστήμης.