Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ

  • 500 grκιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 αυγό
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1/4 φλ.ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ.ρύζι
  • 2 κ.σ.άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ.μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

  • 3 κ.σ.βούτυρο
  • 3 κ.σ.αλεύρι
  • 1½ ltζωμός
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια

 

Εκτέλεση

 

  • Βάζουμε όλα τα υλικά για το μίγμα του κιμά σε μπολ και τα ζυμώνουμε καλά.
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να φουσκώσει λίγο το ρύζι.
  • Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα και λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα σε μέτρια φωτιά, να ψηθεί 2-3 λεπτά.
  • Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε στο αλεύρι και στο βούτυρο, το ζεστό ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα.
  • Ξαναβάζουμε στη φωτιά να πάρει μία βράση (σε μέτρια φωτιά) η σάλτσα.
  • Πλάθουμε μικρά – μικρά, τα ρίχνουμε στη σάλτσα και τα σιγοβράζουμε όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά, για 20 λεπτά.
  • Αν θέλουμε, ψιλοκόβουμε καρότο στη σάλτσα και ρίχνουμε κοτσάνια μαϊντανού και άνηθου δεμένα, για άρωμα.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Αφού βράσουν, χτυπάμε τα αυγά με το χυμό λεμονιού και αραιώνουμε με λίγη σάλτσα να ζεσταθούν τα αυγά σιγά σιγά.
  • Αποσύρουμε το φαγητό να κοπεί ο βρασμός και τα περιχύνουμε  με το αυγολέμονο.
  • Σερβίρουμε με γιαούρτι.

Συνταγή: Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Για περισσότερες νόστιμες συνταγές, επισκεφθείτε το argiro.gr