Ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες μπορεί να έχετε έντονη επιθυμία για νερό, τον χειμώνα -και ειδικά τις κρύες ημέρες όπως αυτές που διανύουμε- μπορεί να παραμελείτε την ενυδάτωσή σας. Ωστόσο, η επαρκής κατανάλωση νερού είναι ιδιαίτερα σημαντική κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης σας.

Γιατί είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μένετε ενυδατωμένη στην εγκυμοσύνη

 

 

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς αποστέλλονται στο έμβρυό σας όλα τα καλά συστατικά στις προγεννητικές βιταμίνες και τα υγιεινά τρόφιμα που καταναλώνετε πιστά κάθε ημέρα; Όλα ξεκινούν με το νερό, το οποίο βοηθά το σώμα σας να απορροφήσει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και να μεταφέρει βιταμίνες, μέταλλα και ορμόνες στα κύτταρα του αίματος. Είναι αυτά τα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά κύτταρα αίματος που φτάνουν στον πλακούντα και τελικά στο μωρό σας – όλα με τη βοήθεια του νερού.

Πόσο νερό πρέπει να πίνετε κάθε μέρα ενώ είστε έγκυος

Θα χρειαστείτε περισσότερο νερό από όσο πριν την εγκυμοσύνη σας προκειμένου να εξασφαλίσετε την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού σας. Αν και η κατανάλωση νερού ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος του σώματός σας, το πόσο δραστήρια είστε και ούτω καθεξής, ο γενικός κανόνας είναι ότι στην εγκυμοσύνη χρειάζεστε καθημερινά περίπου 9-11 ποτήρια υγρά (7-11 από αυτά να είναι νερό). Ωστόσο, φροντίστε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για το τι λειτουργεί για εσάς και την κατάστασή σας.

Προσπαθήστε να πίνετε νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας αντί να πίνετε μεγάλη ποσότητα λίγες φορές την ημέρα, αφού αυτό θα σας αφήσει να αισθάνεστε άβολα φουσκωμένη. Επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνηθίζουν να πίνουν αρκετά υγρά, γεμίζοντας 1-2 μπουκάλια νερό κάθε πρωί και διατηρώντας τα κοντά σας όλη την ημέρα, θα είστε σε θέση να θυμάστε την ενυδάτωσή σας.

Επίσης, φροντίστε να πίνετε νερό μετά τη σωματική άσκηση, ώστε να αναπληρώνετε τα υγρά που χάσατε. Έχετε επίσης κατά νου ότι εάν αισθάνεστε δίψα, είναι ένα σημάδι ότι το σώμα σας έχει ήδη ξεκινήσει να αφυδατώνεται.