Για να εξερευνήσουν τον κόσμο γύρω τους, πολλά μωρά χρησιμοποιούν το στόμα τους και οι περισσότεροι γονείς αυτή την περίοδο φοβόμαστε μη βάλει το μωρό μας άμμο στο στόμα του. Η άμμος δεν αποτελεί εξαίρεση και είναι λογικό να μας ανησυχεί όταν συμβαίνει
Καλοκαίρι σημαίνει θάλασσα και παιχνίδια στην παραλία. Το μωρό μας μπορεί να παίξει στην άμμο, να την «νιώσει» στα ποδαράκια και στα χεράκια του. Πειραματισμός όμως και βρέφος πάνε μαζί.

Τι να κάνουμε για να μην βάλει το μωρό μας στο στόμα του άμμο;

• Καθίστε σε μια καθαρή επιφάνεια

Ο καλύτερος τρόπος για να εμποδίσετε τα μωρά σας από το να φάνε άμμο είναι να υπάρχει μια καθαρή επιφάνεια πάνω στην οποία μπορούν να κάτσουν και να παίξουν. Μια πετσέτα, μια κουβέρτα πικέ ή ένα παρκοκρέβατο περιορίζουν τα μωρά σε έναν χώρο και εκτίθενται σε όσο το δυνατόν λιγότερη άμμο.
Όταν έρθει η ώρα για τα μωρά να παίξουν στην άμμο, οι γονείς μπορούν εύκολα να μετακινήσουν τα μωρά τους από την επιφάνεια αυτή σε έναν «καθορισμένο χώρο» παιχνιδιού και να είναι μαζί τους καθ’ όλη τη διάρκεια.

 

• Προετοιμάστε σνακ

Τα μωρά είναι χαρούμενα στην παραλία όταν.. τσιμπολογούν. Θα πρέπει να έχετε μαζί σας μια ποικιλία από σνακ. Για μωρά ηλικίας άνω των έξι μηνών, η κρέμα από ρυζάλευρο ή βρώμη, τα πολτοποιημένα φρούτα, το τυρί κομμένο σε κύβους είναι κάποιες από τις τροφές που μπορείτε να πάρετε μαζί σας.

 

• Πάρτε μαζί σας παιχνίδια

Ένας άλλος τρόπος για να διασκεδάσουν τα μωρά στην παραλία με την άμμο έξω από το στόμα τους είναι να πάρετε μαζί σας παιχνίδια. Από αντικείμενα που έχει το παιδί στο μπάνιο όπως παπάκια, χελωνάκια και άλλα, μέχρι πλαστικά κουζινικά, αναλόγως και την ηλικία του μωρού.
Εάν υπάρχουν αντικείμενα που αρέσουν πολύ στο μωρό σας και είναι φορητά, θα πρέπει να τα έχετε και αυτά μαζί. Γενικά, όσο μεγαλύτερη ποικιλία έχουν τα μωρά, τόσο λιγότερο θα ασχοληθούν με το να βάλουν την άμμο στο στόμα τους.