Ναι! Eίμαι έγκυος!

Αυτή μπορεί να είναι η πρώτη σας σκέψη, αφού δείτε την πολυπόθητη διπλή γραμμή στο τεστ εγκυμοσύνης σας. Αρχίζετε να κάνετε όνειρα για το μωράκι σας και φαντάζεστε την κοιλίτσα σας να φουσκώνει. Μπορεί να έχετε προγραμματήσει ήδη στο μυαλό σας μια καλλιτεχνική φωτογράφιση για να απαθανατίσετε την εγκυμοσύνη σας σε σε ένα χωράφι με λουλούδια.

Ωχ! Είμαι πραγματικά έγκυος…

Κάπως έτσι θα είναι μάλλον η αμέσως επόμενη σκέψη σας. Ο ενθουσιασμός που συνοδεύει ένα θετικό τεστ μπορεί γρήγορα να σβήσει, όταν επισκιαστεί από φόβο. Η καρδιά σας χτυπάει ξαφνικά δυνατά και το στόμα σας είναι στεγνό.

Διαβάστε επίσης: Εγκυμοσύνη: Τι ακούει το μωρό μέσα στην κοιλιά σας;

«Ένα μωρό θα βγει από μέσα μου;!» Μπορεί να σκεφτείτε καθώς φαντάζεστε τον ευατό σας να το κουνάει για να σταματήσει να κλαίει στις 4 το ξημέρωμα. Τα πάντα στη ζωή σας θα αλλάξουν. Τι θα γίνει με το σύντροφό σας και τους φίλους σας;

Είμαι τόσο κουρασμένη! Θα κλείσω λίγο τα μάτια μου να τα ξεκουράσω…

Το πρώτο τρίμηνο είναι εξοντωτικό για πολλές εγκύους. Αν είστε από τις άτυχες που βιώνουν πολύ έντονα τις πρωινές ναυτίες, είναι απολύτως φυσιολογικό όλη αυτή η ταλαιπωρία που υφίσταται το σώμα σας να σας επηρεάζει και συναισθηματικά.

Πιθανότατα νυστάζετε όλη την ημέρα. Δυσκολεύεστε να ανταποκριθείτε σε πράγματα που ως τώρα σας φαίνονταν πολύ εύκολα.

Τα καλά νέα είναι ότι αυτά τα ενοχλητικά συμπτώματα θα υποχωρήσουν σύντομα, οπότε προσπαθήστε να κάνετε λίγη υπομονή.

Πώς εξαφανίστηκε όλη αυτή η κούραση;

Στο δεύτερο τρίμηνο πολλές έγκυοι αρχίζουν να νιώθουν καλύτερα. Πολύ καλύτερα. Τόσο που όχι απλώς μπορούν να κάνουν όλα εκείνα που τις κούραζαν μόλις ένα μήνα πριν, αλλά ίσως και ακόμα περισσότερα.

Μαζί με την κούραση, εξαφανίζεται και η εικόνα ταλαιπωρίας που ίσως είχατε μέχρι τώρα. Τα μαλλιά, το δέρμα σας, το πρόσωπό σας αρχίζουν να λάμπουν.

Αυτό το βίντεο με το γατάκι στο TikTok ήταν τόσο *σνιφ* συγκινητικό!

Ποιος θα περίμενε ότι θα μπορούσατε να κλαίτε παρακολουθώντας τυχαία βιντεάκια λίγων δευτερολέπτων; Κι όμως, τώρα σας συμβαίνει χάρη σε αυτό το θαύμα που ονομάζουμε «ορμόνες».

Γιατί μου σπάνε όλοι τα νεύρα;

Μέχρι πριν τρεις μήνες ήσασταν ο πιο ήρεμος άνθρωπος του κόσμου, σήμερα όμως σας ξύπνησαν άγρια ένστικτα απλώς και μόνο γιατί ο σύντροφός σας άφησε ένα άπλυτο ρούχο στο πάτωμα.

«Πάντα ήθελα να ξεσπάσω τόσο πολύ σε όλους γύρω μου;»… Ποιος ήξερε ότι μπορούσατε να νιώθετε τόσο συναισθηματική και εκνευρισμένη ταυτόχρονα;

Δεν είμαι έτοιμη ακόμα για να έρθει το μωρό… Τι θα κάνω;

Η οργάνωση και η αναδιοργάνωση και η «ανα-αναδιοργάνωση» είναι η εκτόνωσή σας. Το ένστικτό σας σάς ωθεί να φτιάξετε μια φωλίτσα για το μωρό που έρχεται. Αυτό είναι το εσωτερικό κίνητρο που σας ωθεί στο να οργανώνετε τα ντουλάπια, τα συρτάρια και, φυσικά, το βρεφικό δωμάτιο!

Πότε θα βγει επιτέλους αυτό το μωρό;!

Η κοιλίτσα σας να έχει βαρύνει πάρα πολύ. Εκτός από το επιπλέον βάρος, νιώθετε την αναπνοή σας να γίνεται πιο σύντομη λόγω της πίεσης που δέχονται οι πνεύμονές σας, ενώ τρέχετε διαρκώς στην τουαλέτα.

Είναι λες και το μωρό σας έχει περάσει τα εσωτερικά σας όργανα για μπαλάκια anti-stress. Η σκέψη πως σύντομα θα περπατάτε και πάλι ανάλαφρη, σίγουρα δεν μειώνει την ανυπομονησία σας.