Η σχέση μιας κόρης με τον πατέρα της μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ψυχολογική της ανάπτυξη. Στην πραγματικότητα, όταν οι μπαμπάδες είναι παρόντες στη ζωή των κοριτσιών τους, τα κορίτσια μεγαλώνουν με μια υγιή αίσθηση του ποιες είναι.

Έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση και κατανοούν καλύτερα τι θέλουν στη ζωή τους.

Διαβάστε επίσης: Γονείς: 3 πράγματα που δεν μπορείτε να ελέγξετε

Δείτε 5 τρόπους με τους οποίους μπορείτε να κάνετε αυτή τη σύνδεση με την κόρη σας ακόμη πιο πολύτιμη:

1. Η κόρη σας χρειάζεται να συμμετέχετε

Μια κόρη χρειάζεται ο πατέρας της να ενδιαφέρεται ενεργά για τη ζωή της. Το ενεργό ενδιαφέρον δεν αναφέρεται στη αυτή τη συζήτηση που συμβαίνει όταν ρωτάτε πώς πήγε η μέρα της και εκείνη απαντάει με μια λέξη «καλά».

Ως πατέρας της, πρέπει να συμμετέχει στα χόμπι και τις δραστηριότητες της κόρης του επιδεικνύοντας ενδιαφέρον. Για παράδειγμα, αν ενδιαφέρεται για την τέχνη, πηγαίντε μαζί σε μια έκθεση. Χρησιμοποιήστε το Διαδίκτυο για να μάθετε περισσότερα για να μιλήσετε γι’ αυτά.

Είναι η κόρη σας ταλαντούχα σε κάποιο άθλημα, όπως το βόλεϊ; Είτε θέλει να παίξει είτε απλώς απολαμβάνει να παρακολουθεί τους αγώνες, γίνετε ενθουσιώδης οπαδός και υποστηρικτής της. Δείξτε στην κόρη σας ότι ενδιαφέρεστε για τη ζωή της μαθαίνοντας περισσότερα γι’ αυτήν και προσπαθώντας να γίνετε μέρος της.

2. Έχει ανάγκη να την υποστηρίζετε

Ακόμα κι αν ένας πατέρας μπορεί να μη συμφωνεί πάντα με την κόρη του, εκείνη χρειάζεται να ξέρει ότι θα την υποστηρίξετε. Δείξτε της ότι ενώ μπορεί να μη συμφωνείτε με μια επιλογή που κάνει, θα πιστεύετε πάντα σε αυτήν ως άτομο και στις ικανότητές της.

3. Πρέπει να μπορεί να σας εμπιστεύεται

Όταν η κόρη σας συζητά προσωπικά θέματα ή προβλήματα εμπιστευτικά, αντιμετωπίστε τα με σεβασμό. Δεν θα πρέπει να γίνουν αντικείμενο συζήτησης στο τραπέζι την ώρα του φαγητού με την υπόλοιπη οικογένεια.

4. Χρειάζεται την άνευ όρων αγάπη σας

Η άνευ όρων αγάπη προϋποθέτει ότι η κόρη ξέρει ότι όσο άσχημα κι αν τα κάνει θάλασσα, εσείς θα είστε εκεί. Όχι για να της υπενθυμίσετε το λάθος της, αλλά για να την υποστηρίξετε στην προσπάθειά της να επανορθώσει.

5. Γίνετε θετικό πρότυπο

Ο πατέρας είναι το πρώτο ανδρικό πρότυπο στη ζωή ενός κοριτσιού. Υπάρχουν συνήθειες που πρέπει να σπάσετε; Όταν η κόρη σας βλέπει ότι είστε πρόθυμοι να εξετάσετε τη ζωή σας και να κάνετε αλλαγές όταν χρειάζεται, της δίνετε το καλύτερο παράδειγμα που θα μπορούσε ποτέ να έχει για την αποδοχή της ευθύνης των πράξεών της.