Η Διεθνής Ένωση των επαγγελματιών φωτογράφων Γέννησης ανακοίνωσε τους νικητές του  διαγωνισμού τους για το 2017, και οι φωτογραφίες που επέλεξαν δείχνουν με το πιο συγκλονιστικό τρόπο το ανεπανάληπτο, για κάθε γυναίκα, θαύμα της φύσης: Τον αγώνα, τον πόνο και τη δύναμη ψυχής που  κάθε μητέρα βιώνει για να φέρει το παιδί της, τη νέα ζωή στον κόσμο, αλλά και την απόλυτη ευτυχία και πληρότητα που ακολουθεί.
Όσο κι αν οι νικήτριες φωτογραφίες που περσινού διαγωνισμού μας πήραν κυριολεκτικά την αναπνοή, οι φωτογραφίες του 2017  ανεβάζουν τον πήχη της ευαισθησίας, της αγάπης, της τελειότητας ακόμα πιο ψηλά. Κάθε μία αφηγείται μια ασύλληπτη ιστορία αγωνίας, πόνου, αλλά και επιμονής και προσπάθειας και θάρρους για να καταλήξει στην μεγαλύτερη ανακούφιση, στην ολοκλήρωση, στο τελειότερο συναίσθημα του κόσμου. Η αποτύπωση των πρώτων στιγμών του νεογέννητου μωρού αλλά και οι κοινές στιγμές της οικογενειακής πληρότητας και ευτυχίας είναι πραγματικά συγκλονιστική. Απολαύστε τις.
Νικήτρια του διαγωνισμού  ανακηρύχθηκε η φωτογραφία της Jaydene Freund, η οποία απαθανάτισε τον τοκετό μητέρας μέσα σε αυτοκίνητο
… ενώ στην κατηγορία «τοκετός» κέρδισε η Elizabeth Farnsworth, με φωτογραφία που «συνέλαβε» την ακριβή στιγμή της γέννησης και το σπάσιμο των νερών.