Τα περισσότερα μοντέλα ξεκινούν τις εγκυμοσύνες τους με κανονικό βάρος. Και για να είμαστε απόλυτα ρεαλιστικοί το δικό τους «κανονικό» βάρος είναι κάτω από το μέσο βάρος μιας συνηθισμένης λεπτής γυναίκας. Όπως και να έχει, αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι πως το σώμα έχει μνήμη και αν διατηρείτε τα τελευταία χρόνια το ίδιο βάρος, σε αυτό το βάρος θα επανέλθει και το σώμα ένα χρόνο μετά τη γέννηση.Τα μοντέλα και οι διάσημοι ακολουθούν κατά γράμμα τις συμβουλές του γιατρού τους (και αφού γεννήσουν, του προσωπικού τους γυμναστή). Ξεκινούν γυμναστική αμέσως μετά τη γέννα, καθώς επίσης και εντατικό πρόγραμμα διατροφής. Τα μοντέλα βέβαια και οι σταρ έχουν πολύ ισχυρά κίνητρα για να χάσουν τα κιλά. Η Κέιτ Χάντσον για παράδειγμα πριν μείνει έγκυος είχε υπογράψει συμβόλαιο για την ταινία «Raising Helen» και η τεράστια αμοιβή της δεν διαπραγματευόταν .

Τα μυστικά διατροφής των σταρ μετά τη γέννα

Κέιτ ΧάντσονΗ 29χρονη σταρ έχασε σχεδόν τριάντα κιλά τέσσερις μήνες μόλις αφ’ ότου γέννησε το μικρό της γιο Ράιαν. Το πρόγραμμα διατροφής της δεν ξεπερνούσε τις 1500 θερμίδες την ημέρα. Ακολούθησε μία διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνη, με καταλληλότερες επιλογές το κοτόπουλο, τη γαλοπούλα, και το ψάρι. Επίσης μείωσε τις ποσότητες υδατανθράκων, ενώ το 40% των συνολικών ημερησίων θερμίδων της προερχόταν από φρούτα, λαχανικά και όσπρια. Ένα από τα μεγάλα της μυστικά στην απώλεια του βάρους της ήταν η γυμναστική. Διάδρομος, βάρη και κυκλική προπόνηση για περίπου 3-4 ώρες την ημέρα. Τζένιφερ ΛόπεζΗ σέξυ σταρ μετά τη γέννηση των δίδυμων παιδιών της ξαναβρήκε σύντομα το τέλειο κορμί της, μια που έχασε συνολικά 18 κιλά. Για να ανακτήσει την γραμμή της, τρεφόταν καθημερινά με ψητά λαχανικά, πολλά φρούτα και πρωτεΐνες. Η άσκηση φυσικά ήταν μέρος της ρουτίνας και το πρόγραμμά της περιλάμβανε πιλάτες, βάρη και χορό, που είναι και αναπόσπαστο κομμάτι της δουλειάς της. Χάιντι Κλουμ Μετά από τέσσερις εγκυμοσύνες, το τοπ μόντελ φαίνεται πως έχει ένα μαγικό μυστικό για να διατηρεί το καλοσχηματισμένο κορμί της. Η Χάιντι αποκαλύπτει πως, για να απαλλαγεί από τα περιττά κιλά, έκοψε εντελώς τους υδατάνθρακες, ενώ κατανάλωνε καθημερινά ένα ρόφημα πρωτεΐνης. Επιπλέον, περιόρισε αρκετά τις ποσότητες των γαλακτοκομικών προϊόντων. Η Κλουμ χρωστάει τους γραμμωμένους μυς της στη γιόγκα, καθώς εδώ και πολλά χρόνια προπονείται καθημερινά. Η Χάιντι προκειμένου να χάσει τα κιλά έκανε ένα ακόμη τρικ: Φωτογράφιζε τον εαυτό της γυμνή κάθε εβδομάδα για να βλέπει πόσο το σώμα της αλλάζει πραγματικά! Μπιγιονσέ Τέσσερις μόλις μήνες μετά τη γέννηση της κόρης της, η σέξυ τραγουδίστρια έχει ανακτήσει το υπέροχοι κορμί της. Το εντυπωσιακό αποτέλεσμα οφείλεται στην ισορροπημένη διατροφή, ενώ η ίδια παράλληλα προπονείται καθημερινά. Συγκεκριμένα, φροντίζει να καταναλώνει άφθονες σαλάτες, ομελέτες από ασπράδια αυγών, καθώς κι ένα ρόφημα πρωτεΐνης, ώστε να λαμβάνει όλες τις απαραίτητες βιταμίνες. Όσο για το πρόγραμμα γυμναστικής της, αυτό είναι αρκετά σύνθετο, καθώς περιλαμβάνει γιόγκα, πιλάτες αλλά και αεροβική. ν είσαι η μόνη, που πήρες κάποια κιλά παραπάνω κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Τζέσικα ΆλμπαΗ νεαρή ηθοποιός όχι μόνο πρόσεξε την διατροφή της σε σχέση με την πρώτη εγκυμοσύνη αλλά ακολούθησε και την ειδική που γιόγκα (pre-natal yoga) που ενδείκνυται σε ετοιμόγεννες. Μετά τη γέννηση της δεύτερης κόρης της, η Άλμπα ξεκίνησε να γυμνάζεται αλλά όχι σε τρελούς ρυθμούς. Δύο εβδομάδες μετά τη γέννηση της Χέβεν τον Αύγουστο, ξεκίνησε 40λεπτη προπόνηση καρδιαγγειακών ασκήσεων με στατικό ποδήλατο και ελλειπτικό μηχάνημα. Όσο για τη διατροφή, κατανάλωνε μόνο 1200 θερμίδες καθημερινά και δεν παρέλειπε να ενσωματώνει στη δίαιτά της τροφές όπως: βρόμη, βραστή γαλοπούλα και ασπράδια αυγού. Για τα σνακ της, προτιμούσε φρούτα, αμύγδαλα ή κάποιο άπαχο τυρί.