Η Έβα Μέντες δίνει την πρώτη της συνέντευξη μετά τη γέννηση της κόρης της.

Η διάσημη ηθοποιός έγινε μαμά πριν από λίγο καιρό, φέρνοντας στον κόσμο την κόρη της Εσμεράλντα – Αμάντα, καρπό του έρωτά της με το σύντροφό της Ράιαν Γκόσλινγκ. Στη διαδικτυακή της συνέντευξη για το «Violet Grey», μιλάει για πρώτη φορά για την ερμηνεία που κρύβεται πίσω από το όνομα της νεογέννητης κόρης τους, αλλά και για την καινούργια τους πραγματικότητα ως νέοι γονείς. Να τι λέει για…

… την ανατροφή της Εσμεράλντα: «Τα πάντα είναι μια μάχη για εκείνη. Για παράδειγμα, έχω να κάνω εμετό από τα ’90ς, ενώ εκείνη έκανε ήδη δύο φορές από τη στιγμή που αρχίσαμε τη συνέντευξη. Η μητρότητα είναι παιχνιδάκι μπροστά σε όλα αυτά που αντιμετωπίζει ένα μωράκι».

… το πώς άλλαξε η ζωή της μετά το μωρό: «Πίστευα ότι τα δύσκολα βράδια είχαν τελειώσει, αλλά ομολογώ ότι τον τελευταίο καιρό έχω περάσει τις πιο δύσκολες νύχτες από τη γέννηση της μικρής».

… την επιλογή της να μην έχει μπέιμπι σίτερ: «Για μένα, είναι μέρος της μητρότητας να προσπαθείς να περάσεις ως νέα μαμά όλα αυτά τα ξάγρυπνα βράδια μαζί με το μωρό σου, μη γνωρίζοντας στην πραγματικότητα τον τρόπο, αλλά ανακαλύπτοντάς τον με τον καιρό».

… αν διαβάζει μπλογκ μητρότητας: «Προσπαθώ να μην γκουγκλάρω πολλά πράγματα, γιατί με τρομάζουν όλα αυτά που γράφονται στο Ίντερνετ. Διαβάζω, όμως, κάποια αξιόπιστα sites, όπως το ‘babycenter’, και τα σχόλια από άλλες μαμάδες. Νιώθω παρηγοριά ξέροντας ότι δεν είμαι μόνη στον κόσμο, αλλά υπάρχουν κι άλλες γυναίκες που περνούν τα ίδια με μένα. Αυτό και μόνο είναι αρκετό για να ‘βγάλω’ τα ξάγρυπνα βράδια».

… το όνομα της κόρης τους: «Τόσο εγώ όσο και ο Ράιαν λατρεύουμε το χαρακτήρα της Εσμεράλντα στη διάσημη νουβέλα του Βίκτωρος Ουγκώ ‘Η Παναγία των Παρισίων’ και το βρίσκουμε υπέροχο όνομα. Αμάντα έλεγαν τη γιαγιά μου, και σημαίνει ‘λατρεμένη’ στα Ισπανικά».

… το ότι κράτησαν κρυφή την εγκυμοσύνη: «Είτε μας αρέσει είτε όχι, η ιδιωτικότητα θα είναι κάτι που ενδέχεται να στερηθεί η Εσμεράλντα. Πιστεύω ότι είναι άδικο, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητά μας. Οπότε, ο Ράιαν κι εγώ αποφασίσαμε από νωρίς να της εξασφαλίσουμε όση ιδιωτικότητα μπορούσαμε. Και η εγκυμοσύνη μου ήταν η πρώτη ευκαιρία να της το αποδείξουμε».