Το σούπερ μόντελ από τη Βραζιλία και Άγγελος της Victoria’s Secret ένα μήνα μόλις μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της, του γιου της Noah Phoenix, φωτογραφήθηκε σε παραλία του Μαλιμπού παίζοντας μπιτς-βόλεϊ και αποκαλύπτοντας την ήδη επίπεδη κοιλιά της. Στις 29 Οκτωβρίου, μάλιστα, 6 μήνες μετά τη γέννα, η Αλεσάντρα φόρεσε και εκείνη το πολυπόθητο και τεράστιας αξίας σουτιέν «Fantasy Bra», ένα εσώρουχο κεντημένο με άπειρους πολύτιμους λίθους, αξίας 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων, που κάθε χρόνο το φορά και ένας διαφορετικός Άγγελος της Victoria’s Secret.

«Περίμενα 11 χρόνια γι’ αυτό. Οπότε είχα ένα επιπλέον κίνητρο για να χάσω το κιλά της εγκυμοσύνης», ομολόγησε η Αλεσάντρα στο περιοδικό «People».

Πώς, όμως, καταφέρνει η υπέροχη βραζιλιάνα να διατηρεί το άψογο κορμί της; Η ίδια αποκάλυψε στο «New York magazine», πως ο μόνος τρόπος για να μην παίρνεις κιλά είναι ο έλεγχος των θερμίδων. Επίσης:

Δεν παραλείπει ποτέ το πρωινό. Ακόμη και τις μέρες που δεν πεινάει καθόλου, αναγκάζει τον εαυτό της να φάει μία μπανάνα, ένα μήλο ή μία μικρή χούφτα αμύγδαλα και ένα ποτήρι γάλα.

Ανάμεσα στα γεύματα τρώει σνακ των 100 ή 200 θερμίδων, όσο δηλαδή ένα φρούτο ή καμιά φορά και μισό, ανάλογα τις θερμίδες.

Έχει αδυναμία στο σούσι και τις σούπες και γενικότερα στη γιαπωνέζικη και ταϊλανδέζικη κουζίνα.

Από το απόγευμα και μετά αποφεύγει τους υδατάνθρακες.

Γυμνάζεται 3 φορές την εβδομάδα με προσωπικό γυμναστή, και μέρος της ρουτίνας της είναι το βραζιλιάνικο Butt Lift ή αλλιώς ανόρθωση γλουτών.

Το εντατικό πρόγραμμα fitness της Αλεσάντρα

Καθημερινό περπάτημα και γιόγκα. Μετά τις πρώτες 60 ημέρες της εγκυμοσύνης, πρόσθεσε και μια καθημερινή συνεδρία Pilates και spinning. Επίσης, έπαιζε καθημερινά βόλεϊ στην παραλία και κολυμπούσε. Ο προσωπικός της γυμναστής τής συνέστησε προκειμένου να χάσει ακόμα πιο γρήγορα τις θερμίδες να πίνει φρέσκους πράσινους χυμούς (με ακτινίδιο, σέλινο και αγγούρι, πράσινη πιπεριά), μπρόκολο και ψητό ψάρι.  

Το καθημερινό πρόγραμμα διατροφής της

Πρωινό Της αρέσουν πολύ τα αυγά με μπέικον και τα τρώει καθημερινά στο πρωινό της. Τα αυγά τα μαγειρεύει με διάφορους τρόπους. Άλλοτε βραστά, άλλοτε ποσέ και σπανιότερα τηγανητά. Κάποιες φορές, εκτός από καφέ και κεκάκια δημητριακών, στο πρωινό της προσθέτει ένα φρούτο και μία φέτα ψωμί ή λίγα μπέιγκελς. 

Γεύμα Το γεύμα της περιλαμβάνει καθημερινά μία σαλάτα και κάποιες φορές προσθέτει ένα φιλέτο, λίγη γαλοπούλα ή κοτόπουλο. Κάποιες ημέρες αντικαθιστά το κρέας με ρύζι ή φασόλια. Λατρεύει ένα συγκεκριμένο γιαπωνέζικο εστιατόριο, το Mishima, απ’ όπου συνήθως τρώει σούσι με τόνο ή γιαπωνέζικες σαλάτες με βάση το αγγούρι.

Δείπνο Τρελαίνεται για αστακό, για καυτερές κινέζικες σούπες και για γαρίδες. 

Ενδιάμεσα σνακς Ανάμεσα στα γεύματα, το μόνο που θα φάει είναι λίγα αμύγδαλα και ένα φλιτζάνι καφέ.