Η αλλαγή του χρόνου είναι η πιο κατάλληλη περίοδος για νέα ξεκινήματα. Ειδικά αν ο καινούργιος χρόνος φέρει στη ζωή σου το πιο πολύτιμο δώρο της, ένα μωρό! Να, λοιπόν, 10 πράγματα που θέλω να υποσχεθώ στο μωρό μου για τη νέα χρονιά:

1. Να είμαι υπομονετική

Τα μωρά είναι ιδιότροπα και μπορεί να γκρινιάζουν. Όλοι οι άνθρωποι, σε κάθε ηλικία, επιτρέπεται να είναι κακοδιάθετοι κάποιες φορές. Το ξέρω ότι  η υπομονή είναι κάτι δύσκολο, ειδικά όταν είσαι άυπνος και εξαντλημένος, αλλά υπόσχομαι να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ!

2. Να είμαι διδακτική

Όσο απασχολημένη κι αν είμαι, κάθε ευκαιρίας δοθείσης, θα προσπαθώ να σου μαθαίνω καθετί νέο και χρήσιμο για τη ζωή σου. Οι γονείς είναι οι πρώτοι δάσκαλοι του παιδιού και υπόσχομαι να είμαι η καλύτερη του δικού μου.

3. Να σου διαβάζω

Όχι μόνο βιβλία με εικόνες, αλλά και ιστορίες, μεγάλες, μικρές, φανταστικές, ποιητικές. Σου αξίζει να ανακαλύψεις την ομορφιά στις λέξεις, τη μαγεία στις εκφράσεις, το βάθος στο συναίσθημα, το ταξίδι στη φαντασία. Υπόσχομαι να μετατρέψω το διάβασμα με τη μαμά στην πιο ευχάριστη και απολαυστική εμπειρία.

4. Να είμαι καλό πρότυπο

Θα προσπαθήσω να είμαι όλα αυτά που θα ήθελα να δω σε σένα στο μέλλον. Αυτά τα πρώτα χρόνια της ζωής σου είναι που θα παρατηρείς με λεπτομέρεια κάθε μου κίνηση, μαθαίνοντας πώς να συμπεριφέρεσαι όταν μεγαλώσεις. Υπόσχομαι να είμαι όσο πιο προσεκτική μπορώ μπροστά σου!

5. Να μη σε συγκρίνω με το αδερφάκι σου

Έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου να σε συγκρίνουν άδικα οι άλλοι άνθρωποι με τους γύρω σου, και δεν θα επιτρέψω να νιώσεις ποτέ ότι έχεις ανταγωνιστή στην αγάπη της μαμάς. Υπόσχομαι ότι θα σέβομαι τη μοναδικότητα της ύπαρξής σου και δεν θα ξεχνώ ποτέ ότι είσαι κάτι ξεχωριστό – όπως ο καθένας μας!

6. Να σε ενθαρρύνω

Θα είμαι πάντα ο άνθρωπος που θα σε παροτρύνει να πιστεύεις στον εαυτό σου. Υπόσχομαι να σε ενθαρρύνω σε οποιαδήποτε προσπάθεια, σημαντική ή ασήμαντη, μικρή ή μεγάλη, και να πιστεύω σε σένα με όλη τη δύναμη της ψυχής μου.

7. Να γελάω και να παίζω μαζί σου

Η παιδική ηλικία περνάει τόσο γρήγορα και μαζί της παίρνει όλα αυτά τα υπέροχα συναισθήματα της αθωότητας. Γι’ αυτό υπόσχομαι να σου αφιερώνω όσο περισσότερο χρόνο μπορώ, απολαμβάνοντας τη χαρά του παιχνιδιού μαζί σου!

8. Να είμαι δίπλα σου

Υπόσχομαι να είμαι πάντα εκεί για σένα, το στήριγμά σου, ο ώμος που μπορείς να ακουμπήσεις, για όσο ζω.

9. Να σε αγαπώ για πάντα

Όσων χρόνων κι αν είσαι, 3, 13, 23 ή 63, στο μυαλό μου θα είναι πάντα χαραγμένη η εικόνα που σε κράτησα στα χέρια μου για πρώτη φορά. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα δάκρυα χαράς που κύλησαν στα μάτια μου τη μέρα που γεννήθηκες. Την απέραντη ευτυχία που ένιωσα όταν σε πήρα αγκαλιά. Θα παγώσω το χρόνο για να θυμάμαι για πάντα όλα αυτά τα μοναδικά συναισθήματα που αισθάνομαι τώρα, αυτή τη στιγμή, και κάθε στιγμή που είμαι μαζί σου. Υπόσχομαι να κρατήσω αυτό το συναίσθημα για πάντα!

10. Να είμαι η μαμά που θα ήθελες κάποτε να γίνεις!