1. Κάντε μανικιούρ – πεντικιούρ.
2. Κάντε μια επιλογή από CD που θα έχετε μαζί σας στον τοκετό, για να δημιουργήσετε χαλαρωτική ατμόσφαιρα.
3. Δείτε ξανά τις αγαπημένες σας ταινίες σε DVD
4. Κάντε ένα δοκιμαστικό της διαδρομής προς το μαιευτήριο, για να γνωρίζετε ακριβώς πόση ώρα χρειάζεται για να μεταβείτε εκεί.
5. Παρακολουθήστε μαθήματα θηλασμού στο Τμήμα Μητρικού Θηλασμού του Μαιευτηρίου «Έλενα» (πληροφορίες στα τηλ.: 210-6462782, 210-6402360) ή ενημερωθείτε σχετικά με το θηλασμό, τις τεχνικές του και τους τρόπους αντιμετώπισης των πιο συχνών προβλημάτων της γαλουχίας  
6. Πλύνετε, σιδερώστε και τακτοποιήστε στην ολοκαίνουργια συρταριέρα του όλα τα μωρουδιακά που έχετε αγοράσει ή σας έχουν κάνει δώρο μέχρι τώρα.
7. Βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε όλα όσα θα χρειαστείτε για τις πρώτες μέρες του στο σπίτι (πάνες, φορμάκια, φανελάκια, αποστειρωτή, μπιμπερό, πιπίλες, σαλιάρες κλπ.).
8. Πηγαίνετε σινεμά – θα περάσει καιρός πριν σας δοθεί ξανά η ευκαιρία να το κάνετε.
9. Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης και κάντε μια δοκιμή για να εξοικειωθείτε με τη λειτουργία των νέων γκάτζετ που μπαίνουν στη ζωή σας, όπως ο αποστειρωτής, τώρα που έχετε το χρόνο και την ηρεμία.
10. Αγοράστε καινούργιο νυχτικό ή πιτζάμες, παντοφλάκια, οδοντόβουρτσα, σουτιέν θηλασμού.
11. Διαβάστε το ημερολόγιο της εγκυμοσύνης σας και ξαναζήστε τις καλύτερες στιγμές της.
12. Τοποθετήστε το κάθισμα του μωρού στο αυτοκίνητο.
13. Αν έχετε άλλα παιδιά, αγοράστε τους από ένα παιχνίδι που θα τους φέρει το αδερφάκι τους από το μαιευτήριο και φτιάξτε μπλουζάκια με τυπωμένα μηνύματα τύπου «Big Brother», «Big Sister».
14. Αγοράστε καινούργιες μπαταρίες για τη φωτογραφική μηχανή και φορτίστε τη βιντεοκαμέρα, για να είστε σε ετοιμότητα να απαθανατίσετε τις πρώτες σας στιγμές μαζί
15. Απολαύστε τις τελευταίες του τούμπες στην κοιλιά σας. Θυμάστε πόσο λαχταρούσατε να το ακούσετε για πρώτη φορά;