Αν θέλετε να ενισχύσετε τη γονιμότητα του συντρόφου σας, μήπως να του αγοράζατε ένα κιλτ; Διότι όπως μας πληροφορεί νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από Σκωτσέζους επιστήμονες και δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Scottish Medical Journal, οι άντρες που φορούν κιλτ, (το παραδοσιακό σκωτσέζικο ένδυμα που μοιάζει με φούστα μέχρι το γόνατο), έχουν καλύτερη ποιότητα σπέρματος και είναι περισσότερο γόνιμοι. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα κιλτ δημιουργούν το ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη του σπέρματος. Για να παραχθεί αρκετή ποσότητα σπέρματος, η θερμοκρασία των όρχεων πρέπει να είναι τρεις βαθμούς χαμηλότερη από τη θερμοκρασία του σώματος.

Πρόσφατες μελέτες μας πληροφορούν ότι η ποιότητα του ανδρικού σπέρματος παγκοσμίως μειώθηκε τα τελευταία 50 χρόνια και αν και οι αιτίες δεν είναι ξεκάθαρες, οι επιστήμονες συνδέουν την επιδείνωση της ποιότητας του σπέρματος με αλλαγές στον τρόπο ζωής, στην ατμοσφαιρική ρύπανση, αλλά και στα σφιχτά εσώρουχα. Η υπόθεση αυτή επιβεβαιώθηκε  όταν οι επιστήμονες απέδειξαν ότι τα στενά παντελόνια αύξαναν τη θερμοκρασία στους όρχεις. Μάλιστα, όπως αποδείχθηκε αυτό που έπαιζε περισσότερο ρόλο ήταν το πόσο στενό ήταν το εσώρουχο, παρά ο τύπος του ενδύματος.

Κατά μέσο όρο τα σφιχτά εσώρουχα αυξάνουν τη θερμοκρασία που περιβάλλει τους όρχεις κατά 3,5 βαθμούς Κελσίου, κάτι που υπονομεύει την παραγωγή σπέρματος.

«Τα κιλτ παράγουν ένα ιδανικό φυσιολογικό περιβάλλον για το όσχεο διατηρώντας την κατάλληλη θερμοκρασία, κάτι που λειτουργεί ευεργετικά για την παραγωγή και ποιότητα σπέρματος», δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης, Δρ. Erwin Kompanje.

Επιπλέον, ο δρ. Kompanje παρέθεσε τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας, που υποστηρίζει ότι όταν τα ανδρικά γεννητικά όργανα δεν αερίζονται, δεν επιβραδύνεται μόνο η παραγωγή, αλλά και το σπέρμα του παράγεται δυσκολεύεται να κολυμπήσει για να γονιμοποιήσει το ωάριο.