Η διάσημη φωτογράφος Τρίσια Κρίφιτζ, μέλος του «National Association of Professional Child Photographers», περιγράφει τη συγκινητική ιστορία της Σαμάρα, μιας αμερικανίδας που με λαχτάρα περίμενε να πάρει στην αγκαλιά της το πρώτο της παιδί. Από την πρώτη στιγμή που έμαθε για την εγκυμοσύνη της και μετά από συζήτηση με τον άντρα της, είχε αποφασίσει να γίνει ο τοκετός με φυσιολογικό τρόπο, στο οικείο περιβάλλον του σπιτιού τους. Και προκειμένου να θυμούνται αυτή τη μοναδική εμπειρία της ζωής τους, ζήτησαν από την Τρίσια να παραβρεθεί στον τοκετό και να απαθανατίσει κάθε του στιγμή μέχρι τη γέννηση του μωρού τους.

Δυστυχώς, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν για τη Σαμάρα όπως τα είχε προγραμματίσει. Σε μια επίσκεψή της στο νοσοκομείο και ενώ διένυε πλέον τον τελευταίο μήνα της εγκυμοσύνης της, έσπασαν τα νερά και ο γιατρός της τη συμβούλευσε να προχωρήσουν τη διαδικασία εκεί. Ωστόσο, κάποιες απροσδόκητες επιπλοκές δεν επέτρεψαν στη νέα μαμά να γεννήσει με φυσιολογικό τοκετό, κι έτσι η καισαρική ήταν μονόδρομος.

Η διαδικασία επισπεύσθηκε, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν ούτε η μαμά ούτε το μωρό της, οπότε η Σαμάρα βρέθηκε ξαφνικά στο χειρουργικό κρεβάτι. Μαζί της δεν ήταν μόνο ο άντρας της, αλλά και η Τρίσια. Τα λεπτά κυλούσαν πολύ γρήγορα και, πριν καν η Σαμάρα προλάβει να καταλάβει το παραμικρό, ακούστηκε η φωνή του γιατρού να λέει: «Είναι αγόρι!». Τότε, το μικροσκοπικό αυτό ανθρωπάκι φώτισε όλη την αίθουσα και σκόρπισε το χαμόγελο στα πρόσωπα όλων όσοι βρίσκονταν εκεί. Τα πάντα πλέον ήταν αποτυπωμένα στο φωτογραφικό φακό…