Κάθε χρόνο 15 εκατομμύρια μωρά γεννιούνται πρόωρα. Μία από τις πλέον αγχώδεις καταστάσεις που μπορούν να βιώσουν οι γονείς στο μαιευτήριο είναι η παραμονή του μωρού στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ), ενώ η προωρότητα, σε όποια φάση της, έχει τεράστιο συναισθηματικό, οργανικό και οικονομικό κόστος για τις οικογένειες. Επιπλέον, η ψυχική επιβάρυνση των γονιών είναι πολλές φορές αβάσταχτη.

Η δημοσιογράφος και blogger Κέλλυ Σώκου του 31 ebdomades (31ebdomades.blogspot.gr) και ο ψυχολόγος Πάτροκλος Παπαδάκης (www.psychologos-papadakis.gr) ένωσαν τις δυνάμεις τους, διοργανώνοντας μία δωρεάν ομαδική συνάντηση προκειμένου να βρεθούν μαζί γονείς που βίωσαν ή βιώνουν τώρα την προωρότητα και έχουν ανάγκη να μιλήσουν σε κάποιον ειδικό. Η δράση «Πρόωρα γονείς σαν πρόωρα παιδιά» έχει σκοπό να εξοικειώσει τους γονείς με τον πόνο, να τους βοηθήσει να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και να μάθουν πώς να τις ξεπεράσουν και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Ιανουαρίου σε τόπο και χρόνο που θα ανακοινωθούν από το blog 31 ebdomades και το site του Πάτροκλου Παπαδάκη.

Δηλώστε συμμετοχή στο ksokou@gmail.com ή στη σελίδα του 31ebdomades στο Facebook (www.facebook.com/31ebdomades?fref=ts) «Για τη συνάντηση Πρόωρα Γονείς» μέχρι τις 22/1/2014 και δώστε την ευκαιρία στον εαυτό σας να μάθει πώς να διαχειρίζεται τις δυσκολίες που προκαλεί η προωρότητα του παιδιού σας.