Η διάσημη ηθοποιός και ο επιτυχημένος τραγουδιστής ανακοίνωσαν πριν από λίγες ώρες ότι χωρίζουν μετά από 10 χρόνια γάμου, με την τρυφερή δήλωση ότι «αγαπούν πολύ ο ένας τον άλλον». Τι θα γίνει, όμως, με την κηδεμονία των παιδιών τους, τα 5  υπερπολυτελή ακίνητα και τη φημολογούμενη κοινή περιουσία των 150 περίπου εκατομμυρίων δολαρίων;

Οι δυο τους είχαν γνωριστεί σε μια συναυλία των Coldplay τον Οκτώβριο του 2002 και παντρεύτηκαν το Δεκέμβριο του 2003, 5 μήνες πριν έρθει στον κόσμο το πρώτο τους παιδί. Τον τελευταίο χρόνο, το διάσημο ζευγάρι ζούσε μεταξύ Λονδίνου και Λος Άντζελες, κάτι που δεν έβρισκε πολύ σύμφωνο τον Κρις. «Είχε ζητήσει από τη γυναίκα του να μετακομίσουν με τα παιδιά τους, την 9χρονη Apple και τον 7χρονο Moses, στην Αγγλία αμέσως μετά το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς», λέει πηγή από το οικογενειακό τους περιβάλλον. Ωστόσο, άλλη πηγή υποστηρίζει ότι σκόπευαν να πουλήσουν το συγκεκριμένο σπίτι στο Belsize Park του Λονδίνου.

Από την άλλη, πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε η είδηση ότι αγόρασαν ένα σπίτι 14 εκατομμυρίων δολαρίων στο Malibu. Όπως φαίνεται, η αγορά αυτού του ακινήτου προφανώς πραγματοποιήθηκε μετά την απόφαση του χωρισμού τους. Όσον αφορά την κύρια κατοικία της τετραμελούς οικογένειας, πρόκειται για το σπίτι στο Brentwood του Λος Άντζελες, που κοστίζει 12 εκατομμύρια δολάρια, μιας και τα παιδιά πηγαίνουν εκεί σχολείο. Ωστόσο, το διάσημο ζευγάρι έχει στην ιδιοκτησία του κι άλλα δύο ακίνητα: ένα loft στην Tribeca της Νέας Υόρκης κι ένα εξοχικό στα Hamptons.

Πέρα, όμως, από τα σπίτια και την κοινή περιουσία, αυτό που κυρίως έχει σημασία και για τους δύο δεν είναι τίποτε άλλο από τα παιδιά τους. Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει η Γκουίνεθ στην ιστοσελίδα της «Goop»: «Με την καρδιά μας γεμάτη θλίψη αποφασίσαμε να χωρίσουμε. Προσπαθούσαμε σκληρά τον τελευταίο χρόνο, είτε από κοντά είτε από απόσταση, να δούμε τι μπορεί να γίνει μεταξύ μας και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι, ενώ αγαπάμε πολύ ο ένας τον άλλον, θα μείνουμε χωριστά. Όμως, θα είμαστε πάντα οικογένεια και είμαστε πιο κοντά από ό,τι έχουμε υπάρξει ποτέ. Πάνω απ’ όλα είμαστε γονείς δύο υπέροχων παιδιών και ζητάμε, τόσο για εκείνα όσο και για εμάς, να σεβαστείτε την ιδιωτική μας ζωή σε αυτές τις δύσκολες στιγμές».