Είναι γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μας εκτός από την κοιλιά μας που όλο μεγαλώνει θα αυξηθεί και η τριχοφυΐα μας. Σε γενικές γραμμές η αποτρίχωση δεν αντενδείκνυται, οπότε μπορείτε να ακολουθήσετε τη μέθοδο που χρησιμοποιούσατε και πριν. Φυσικό είναι, βέβαια, πως όσο μεγαλώνει η κοιλιά μας τόσο πιο δύσκολο είναι να κάνουμε αποτρίχωση σε μέρη που δεν βλέπουμε Οπότε ίσως η καλύτερη λύση είναι η επίσκεψη σε ένα ινστιτούτο ομορφιάς.

Αποτριχωτικές κρέμες: Σε γενικές γραμμές είναι ασφαλείς, Αν την περίοδο αυτή είστε πιο ευαίσθητη στις μυρωδιές, η έντονη μυρωδιά τους μπορεί να σας προκαλέσει ναυτία και ζαλάδα. Για το λόγο αυτό είναι καλύτερα να αποφευχθεί η χρήση τους.

Η παραδοσιακή μέθοδος αποτρίχωσης με το ξυραφάκι: Είναι η πιο κατάλληλα αλλά θα πρέπει να γίνεται με προσοχή μιας και όσο μεγαλώνει η κοιλιά μας δεν θα μπορούμε να βλέπουμε όλα τα σημεία του ποδιού μας αλλά ούτε και να τα φτάσουμε , οπότε και υπάρχει ο κίνδυνος απρόσμενου κοψίματος.

Laser: Αν μέχρι τώρα κάνατε laser, ρωτήστε τον γιατρό σας αν το επιτρέπει. Γιατί οι απόψεις είναι διαφορετικές και καλό θα ήταν να ακολουθήσετε την γνώμη του δικού σας γιατρού που σίγουρα εμπιστεύεστε. 

Κερί: Είναι απόλυτα ασφαλής μέθοδος, αλλά καλό θα είναι να αποφύγουμε την αποτρίχωση με κερί στην περιοχή της κοιλιάς

Συμβουλές και tips

Επειδή το  δέρμα σας μπορεί να γίνει πιο ευαίσθητο στην εγκυμοσύνη, γι’ αυτό ίσως είναι καλή ιδέα να ελέγξετε σε μικρή περιοχή του σώματος σας το αποτριχωτικό προϊόν, πριν την χρήση. Να διαβάζετε πάντοτε τις οδηγίες σε οποιαδήποτε προϊόν αγοράζετε για χρήση στο σπίτι και να ενημερώνετε πάντοτε τους αισθητικούς, εάν πάτε σε ινστιτούτο ομορφιάς, ότι είστε έγκυος.

Ενδεχομένως το μεγαλύτερο πρόβλημα με την αποτρίχωση στην εγκυμοσύνη είναι ότι, προς το τέλος της  εγκυμοσύνης μπορεί να είναι δύσκολο να φθάσετε, ή ακόμα και να δείτε, ορισμένα μέρη του  σώματος σας . Τότε είναι η κατάλληλη στιγμή να επισκεφτείτε ένα ινστιτούτο ομορφιάς για πλήρη περιποίηση. Εάν η περιποίηση γίνει στις τελευταίες εβδομάδες της εγκυμοσύνης, θα διαρκέσει και στην αρχή της μητρότητας, όταν ενδεχομένως σας ανησυχούν άλλα πράγματα περισσότερο από ότι η τριχοφυΐα.