Ήταν ένα πρωινό του 2013, όταν ο μπαμπάς Adrian Murray και η γυναίκα του Michelle βίωσαν το χειρότερο εφιάλτη κάθε γονιού. Ξύπνησαν και βρήκαν το 10 μηνών γιο τους Emerson αναίσθητο στην κούνια του.

Έσπευσαν άμεσα στο νοσοκομείο, όπου παρέμειναν για 3 ολόκληρα 24ωρα, οπότε και πήραν εξιτήριο. Ωστόσο, παρά τις πολλές εξετάσεις, οι γιατροί δεν κατάφεραν να δώσουν μια εξήγηση γι’ αυτό που είχε συμβεί στο μωρό. Λίγες μέρες αργότερα, οι Murray πήγαν ξανά το γιο τους στο νοσοκομείο, αφού τον βρήκαν και πάλι αναίσθητο. Από τότε, ο μικρός ακολούθησε αυστηρή αγωγή.

Η δοκιμασία αυτή του Emerson ήταν καθοριστική για τον μπαμπά του, ο οποίος εμπνεύστηκε μια φωτογραφική συλλογή από την παιδική ηλικία του γιου του. «Κατάλαβα ότι η ζωή κυλάει σαν τρεχούμενο νερό κι ένιωσα την ανάγκη να απαθανατίσω αυτές τις τόσο μοναδικές στιγμές του», εξηγεί ο ίδιος και προσθέτει: «Γι’ αυτό, προσπαθούμε να κάνουμε βόλτες, να πηγαίνουμε στο πάρκο και να εξερευνούμε τη φύση όσο πιο συχνά μπορούμε».

Σήμερα, ο 2χρονος πλέον Emerson χαίρει άκρας υγείας και δεν χρειάζεται πια να παίρνει φάρμακα. Μάλιστα, πριν από λίγους μήνες έγινε και μεγάλος αδερφός, καλωσορίζοντας το δευτερότοκο Greyson.