Ο μικρός JP Gibson διαγνώστηκε με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία το 2012 και μέχρι σήμερα προσπαθεί να καταπολεμήσει την ασθένεια. Το γεγονός αυτό, δεν τον εμπόδισε ποτέ να παρακολουθεί το αγαπημένο του άθλημα που δεν είναι άλλο από το μπάσκετ. Λατρεμένη του ομάδα από το NBA δεν είναι άλλη από την Utah Jazz.
Όταν η ομάδα του NBA έμαθε για τον λιλιπούτειο οπαδό της, αποφάσισε να κάνει κάτι ιδιαίτερο γι’ αυτόν. Αποφάσισε να υπογράψει ένα ειδικό συμβόλαιο διάρκειας μιας ημέρας με τον 5χρονο JP Gibson, να του δώσει μία φανέλα με το όνομά του και τον αριθμό «1» και τον βάλει να προπονηθεί με τα ινδάλματά του. Φυσικά ο μικρός δεν έμεινε μόνο στην προπόνηση. Ήθελε να δώσει το παρόν και το αγωνιστικό παρκέ.
Ο αγώνας βρισκόταν τριάντα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου και η μπλε ομάδα αποφάσισε να πραγματοποιήσει αλλαγή. Έτσι, σε κρίσιμο σημείο στον αγωνιστικό χώρο μπήκε ο JP Gibson. 
Μπήκε δυνατά, τρίπλαρε και… κάρφωσε…!!!! 
* Το όνειρο του μικρού πραγματοποίησε το ίδρυμα «Anything Can Be» που αναλαμβάνει να ικανοποιήσει τις επιθυμίες των μικρών παιδιών που είχαν την ατυχία να χτυπηθούν από τον καρκίνο σε τόσο τρυφερή ηλικία.