Η εξομολόγηση μιας μαμάς που έμαθε το νέο της εγκυμοσύνης της από τον 3χρονο γιο της!

«Λένε ότι τα πιτσιρίκια έχουν την έκτη αίσθηση. Έχετε παρατηρήσει ποτέ το παιδί σας να μην πολυσυμπαθεί κάποιο γείτονα ή ένα συνάδερφό σας; Σε αυτό το μικρό διάστημα της ζωής του, ο 5χρονος γιος μου μου έχει δώσει σημάδια για μελλοντικά γεγονότα, παρόλο που σε πραγματικό χρόνο δεν μπορούσα να τα ερμηνεύσω.

Περίπου πριν από 2,5 χρόνια, το κατά τα άλλα ήσυχο και καλότροπο αγοράκι μου άρχισε να μεταμορφώνεται σε απόλυτο εφιάλτη! Ξαφνικά ξυπνούσε μέσα στη νύχτα αναστατωμένος, έβαζε τα κλάματα όταν τον άφηνα στον παιδικό (ενώ ποτέ πριν δεν είχε κλάψει) και έγινε τελείως ανεξέλεγκτος. Η συμπεριφορά του ήταν τόσο έξω από το χαρακτήρα του, που πραγματικά είχα αρχίσει να ανησυχώ. Κάποια στιγμή η δασκάλα του στο ολοήμερο με ρώτησε αν ήμουν έγκυος. Την κοίταξα απορημένη και της είπα: ‘Όχι, γιατί;’. Κι εκείνη μου απάντησε: ‘Ε, να, επειδή πολύ συχνά τα παιδιά διαισθάνονται αυτά τα πράγματα, και ο δικός σας αντιδρά με αυτό τον τρόπο’. Η αλήθεια είναι ότι προσπαθούσαμε με τον άντρα μου για δεύτερο παιδί, αλλά ακόμα δεν είχε προκύψει κάτι, ούτε το είχαμε συζητήσει με κανέναν. Ωστόσο, δεν μπορούσα να αγνοήσω το σχόλιό της.  

Σκέφτηκα: ‘Λες να είμαι;’, κι έτσι πήγα ν’ αγοράσω ένα τεστ εγκυμοσύνης. Αφού ήπια ένα μπουκαλάκι νερό, βρέθηκα καθισμένη στο μπάνιο να περιμένω το τεστ να μου πει αν ο γιος μου είχε δίκιο. Μετά από 2 λεπτά, είχα την απόδειξη μπροστά στα μάτια μου: Ήμουν όντως έγκυος! Σε λίγες μέρες περίμενα την περίοδό μου, οπότε ήταν μια πολύ πρόωρη διάγνωση… δεν μπορούσα να το πιστέψω!

Αμέσως πήρα τον άντρα μου να του πω τα ευχάριστα, και σε λίγες εβδομάδες το είπαμε και στους δικούς μας. Τους έλεγα ότι ο γιος μου το είχε καταλάβει, και όλοι μου έλεγαν: ‘Μα, βέβαια, το έχουμε ξανακούσει να συμβαίνει’ ή ‘Αχ, πόσα ξέρουν αυτά τα παιδιά… μυρίζονται τις αλλαγές’.

Όταν, τελικά, ανακοινώσαμε στο γιο μας ότι υπάρχει ένα μωράκι στην κοιλιά της μαμάς, με κοίταξε στα μάτια και μου είπε: ‘Το ξέρω, μαμά, και είναι κοριτσάκι’. Τότε, απλά χαμογέλασα και τον αγκάλιασα.

Προφανώς και δεν γνωρίζαμε το φύλο του μωρού, και δεν ήθελα να συμφωνήσω ή να διαφωνήσω μαζί του, για να μην απογοητευτεί μετά. Στον υπέρηχο της 20ής εβδομάδας, επιβεβαιώθηκε το φύλο του μωρού, και -ναι- ήταν κορίτσι. Όταν του το είπαμε, μας λέει: ‘Σας το είχα πει!’.

Σύμπτωση; Ίσως. Αλλά έχω ακούσει κι άλλους γονείς να λένε ότι το παιδί τους διαισθάνθηκε την εγκυμοσύνη(Από την μπλόγκερ María José Ovalle)

Αλήθεια, έχετε βιώσει ποτέ παρόμοια εμπειρία; Μήπως και το δικό σας παιδί είχε μια «ενόραση» της επερχόμενης εγκυμοσύνης σας;