Είναι διάσημη ηθοποιός, ευτυχισμένη μαμά δύο παιδιών και επιτυχημένη επιχειρηματίας. Όταν η Τζέσικα Άλμπα ήταν 7 μηνών έγκυος στην πρώτη της κόρη, έμαθε για τα επικίνδυνα χημικά που χρησιμοποιούνται στα οικιακά σκεύη καθημερινής χρήσης. Κι αυτό στάθηκε η αφορμή για την ίδρυση της εταιρείας «The Honest Company», με σκοπό την παραγωγή οικολογικών προϊόντων και την προώθηση ενός γενικότερα πιο υγιεινού τρόπου ζωής. Ας δούμε τι λέει για όλα αυτά σε συνέντευξή της στο περιοδικό «domino»…

Πώς θα περιέγραφες το προσωπικό σου στυλ;

Τα πάντα στο σπίτι μου είναι kid-friendly και φτιαγμένα από φυσικά υλικά. Όσο για τα ρούχα μου, είναι πολύ θηλυκά αλλά κυρίως άνετα και πρακτικά.

Τι σε οδήγησε στην ίδρυση της «Honest Company»;

Ήθελα να δώσω στις οικογένειες την ευκαιρία να έχουν εύκολη πρόσβαση σε ασφαλή και ακίνδυνα προϊόντα. Το να μεγαλώνεις ένα υγιές παιδί δεν πρέπει να είναι πολυτέλεια Οι γονείς καλούνται καθημερινά να πάρουν σοβαρές αποφάσεις, οπότε η εταιρεία μας προσπαθεί να τους παρέχει απλές οικολογικές επιλογές, ώστε να διευκολύνει τη ζωή τους.

Ποιο είναι το πρώτο βήμα για να υιοθετήσει κάποιος έναν πιο «πράσινο» τρόπο ζωής;

Παρόλο που λατρεύω τα παπούτσια, το πρώτο πράγμα που κάνω πριν μπω στο σπίτι είναι να τα βγάζω. Πρόκειται για τον πιο εύκολο τρόπο να απαλλαγείτε από τοξίνες, όπως η σκόνη μόλυβδου, τα λιπάσματα και τα φυτοφάρμακα, που διαφορετικά θα φέρνατε απ’ έξω στο σπίτι σας. Όσον αφορά τη διατροφή, τα οργανικά τρόφιμα είναι η πιο ασφαλής επιλογή, καθώς και τα βιολογικά φρούτα και λαχανικά.

Τι είναι αυτό που κάνει ένα σπίτι όμορφο;

Η αγάπη, το γέλιο και ένα ασφαλές και ζεστό περιβάλλον για την οικογένειά μου.