Ο ερχομός του πρώτου του παιδιού με καισαρική ήταν αρκετός για να εμπνεύσει τον γάλλο φωτογράφο Christian Berthelot να δημιουργήσει ένα συγκλονιστικό και ταυτόχρονα συγκινητικό project: την φωτογράφιση νεογέννητων μωρών ελάχιστα δευτερόλεπτα από την στιγμή της γέννησής τους.  
Όλοι οι λιλιπούτειοι πρωταγωνιστές των φωτογραφιών του,  γεννήθηκαν με καισαρική τομή και κέρδισαν τον πρώτο τους φλας στα πρώτα 3 έως και 18 δευτερόλεπτα της ζωής τους.
Ουσιαστικά μέσα από την συγκεκριμένη του δουλειά με την ονομασία «Cesar» (καισαρική), ο φωτογράφος – μπαμπάς θέλησε να αποτυπώσει τη μορφή ενός νεογέννητου όπως πραγματικά είναι, γεμάτο με αίμα και υγρά από τη γέννα και όχι όπως μας έχουν συνηθίσει οι κινηματογραφικές παραγωγές, καθαρά και με ροδαλά μαγουλάκια.
Πάνω από 40 μωράκια έχουν αποθανατιστεί με τον φακό του και έχουν πάρει το πορτραίτο τους ως ευχαριστήριο δώρο για τη «συνεργασία» τους.
Απολαύστε μερικές από τις τόσο ιδιαίτερες λήψεις της πρωτοποριακής ομολογουμένως δουλειάς του Christian Berthelot και δείτε τα ονόματα των μωρών, την ημερομηνία γέννησης, την ώρα, το βάρος τους…και σε ποιο δευτερόλεπτο της ζωής τους αποθανατίστηκαν!