Η επιτυχημένη στυλίστρια των διασήμων Ρέιτσελ Ζόε, που έχει καταφέρει να χτίσει μια αυτοκρατορία στο χώρο της μόδας έχοντας την οικογένειά της στο πλευρό της, θέλει να δώσει την ίδια ευκαιρία και στις υπαλλήλους της.

Όπως η ίδια αναφέρει στο μπλογκ της «The Zoe Report», η απόφασή της να ανοίξει ένα βρεφονηπιακό σταθμό στα γραφεία της εταιρείας της στο Δυτικό Χόλιγουντ, για τις 40 και πλέον εργαζόμενες και νέες μαμάδες, είναι «η πιο σπουδαία επιχειρηματική απόφαση που έχει πάρει ποτέ». 

Ως μαμά δύο αγοριών, του 4χρονου Σκάιλαρ και του 1,5 έτους Κάγιους, ξέρει καλά πώς είναι να αγωνίζεσαι καθημερινά να ισορροπήσεις ανάμεσα σε επαγγελματική και προσωπική ζωή. Γι’ αυτό αποφάσισε να προχωρήσει στο επόμενο βήμα, κάνοντας κάτι χειροπιαστό για τους γονείς που απασχολεί στην εταιρεία της, οι οποίοι προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στο δύσκολο ρόλο τους.

«Βλέποντας πόσο δραστήριες και αφοσιωμένες ήταν οι μαμάδες της ομάδας μου, όταν, επιστρέφοντας από την άδεια λοχείας, έφερναν μαζί τους και τα παιδιά τους στη δουλειά, ήταν αρκετό για να πειστεί ότι κάθε εταιρεία πρέπει να εξετάσει αυτό το ενδεχόμενο. Μπορεί να απαιτεί πρόσθετες επενδύσεις (για το χώρο, τον εξοπλισμό, την ασφάλεια των παιδιών), αλλά αυτό που θα εισπράξουν ως αντάλλαγμα είναι ανεκτίμητο. Γιατί οι εργαζόμενες μαμάδες της δικής μας επιχείρησης μπορούν να συμβάλλουν ενεργά στη βελτίωση και ανάπτυξη της εταιρείας, χωρίς να χρειάζεται να θυσιάζουν τον πολύτιμο χρόνο με τα μωρά τους σ’ αυτό το καθοριστικό στάδιο της σχέσης μάνας-παιδιού», γράφει χαρακτηριστικά.

Και προσθέτει: «Η συμβουλή μου σε όλες τις μαμάδες είναι η εξής: Να μην απολογείστε ποτέ για την αφοσίωσή σας στα παιδιά και την οικογένειά σας. Και όχι μόνο να μην το κρύβετε, αλλά και να το ‘φωνάζετε’ ότι είστε μαμάδες και αποτελείτε σπουδαίο δυναμικό μιας επιχείρησης. Γιατί αν υπάρχει ένα πράγμα για το οποίο είμαι απόλυτα σίγουρη σ’ αυτή τη ζωή είναι το εξής: Ότι μαζί με τα μωρά μας είμαστε πολύ πιο δυνατές!».