Μέχρι τώρα η άποψη που επικρατούσε ήταν πώς μια γυναίκα πρέπει μα περιμένει τουλάχιστον τρεις μήνες προτού ξαναμείνει έγκυος. Σύμφωνα όμως με μια πρόσφατη έρευνα δεν χρειάζεται πλέον να περιμένει καθόλου! Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον επιδημιολόγο Ενρίκε Σίστερμαν των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό γυναικολογίας και μαιευτικής Obstetrics & Gynecology μελέτησαν περίπου 1.000 κυήσεις, οι οποίες κατέληξαν σε αποβολή έως την 20ή εβδομάδα. Οι γιατροί παρακολούθησαν τις γυναίκες επί έξι κύκλους περιόδου μετά την αποβολή ή εωσότου μια γυναίκα έμεινε ξανά έγκυος. Από όσες άρχισαν να προσπαθούν αμέσως για να «πιάσουν» παιδί ξανά, πάνω από τις μισές (53,2%) γέννησαν τελικά με επιτυχία, έναντι ποσοστού μόνο 36,1% μεταξύ όσων γυναικών περίμεναν πάνω από τρεις μήνες για να προσπαθήσουν και πάλι. Η έρευνα διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος επιπλοκών κύησης για τις γυναίκες που δεν περιμένουν να περάσει το τρίμηνο μετά την αποβολή. «Κάθε γυναίκα που θέλει να μείνει έγκυος, πρέπει να είναι συναισθηματικά έτοιμη. Αν αυτό συμβαίνει και δεν υπάρχουν άλλες επιπλοκές, τότε δεν υπάρχει κανένας βιολογικός λόγος για να περιμένει», δήλωσε ο Σίστερμαν.
Πότε μια γυναίκα μπορεί να ξαναμείνει έγκυος μετά από αποβολή;
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ιδανικές ασκήσεις για την περίοδο της εγκυμοσύνης Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μια μπάλα pilates. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκυμοσύνη: Πώς διαχειριζόμαστε τις αλλαγές στον ύπνο ανά τρίμηνο Η εγκυμοσύνη συνοδεύεται από αλλαγές στη ρουτίνα του ύπνου. Γιατί συμβαίνουν και υπάρχουν τρόποι να βελτιώσετε την ποιότητά του; ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκυμοσύνη- Άραγε το μωρό σας καταλαβαίνει ότι είστε άρρωστη; Είναι ο βήχας και το φτέρνισμα εξίσου ενοχλητικά για το μωρό σας στην εγκυμοσύνη; ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκυμοσύνη: 4+1 συμβουλές για να καταπολεμήσετε την κούραση Η κόπωση είναι ένα κοινό σύμπτωμα κατά την εγκυμοσύνη, ειδικά το πρώτο τρίμηνο. Πώς αντιμετωπίζεται; ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
5 τροφές πλούσιες σε σίδηρο για να επιλέξετε στην εγκυμοσύνη Η πρόσληψη επαρκούς σιδήρου στην εγκυμοσύνη είναι σημαντική. Σε ποιες τροφές τον βρίσκουμε; ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ