Σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης αλλεργίας και αλλεργικού άσθματος στο παιδί. Οι ερευνητές των πανεπιστημίων Queen Mary του Λονδίνου και Μπρίστολ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ευρωπαϊκό πνευμονολογικό περιοδικό «European Respiratory Journal», ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 9.000 ζεύγη μητέρων-παιδιών. Η μελέτη συσχέτισε την καταναλούμενη από τη μητέρα ποσότητα ζάχαρης σε τροφές και σε ποτά κατά την εγκυμοσύνης, με την πιθανότητα εμφάνισης στο παιδί της αλλεργίας και αλλεργικού άσθματος στην ηλικία των επτά ετών. Σύμφωνα με την έρευνα, το 20% των μητέρων που κατανάλωναν την περισσότερη ζάχαρη, είχαν κατά μέσο όρο 38% μεγαλύτερο κίνδυνο να γεννήσουν παιδί με αλλεργία (σε ακάρεα της σκόνης, γύρη κ.α.) και 101% μεγαλύτερη πιθανότητα το παιδί τους να έχει αλλεργικό άσθμα, σε σχέση με το 20% των μητέρων με τη χαμηλότερη κατανάλωση ζάχαρης στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι το θέμα πρέπει να μελετηθεί περαιτέρω, με δεδομένη την υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης στο Δυτικό κόσμο.
Πόση ζάχαρη επιτρέπεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Εγκυμοσύνη: Επιταχύνει τη βιολογική γήρανση, λένε οι επιστήμονες Πόσα χρόνια μας «γερνά» η εγκυμοσύνη; Δείτε τι αποκαλύπτει νέα έρευνα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκυμοσύνη: Η κατάθλιψη αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιακά νοσήματα Οι επιστήμονες λένε ότι οι ορμονικές αλλαγές στην εγκυμοσύνη αυξάνουν τον κίνδυνο κατάθλιψης και η κατάθλιψη, με τη σειρά... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόωρη εφηβεία: Πώς συνδέεται με το άγχος στην εγκυμοσύνη; Το άγχος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να προκαλέσει «πρόωρη εφηβεία» στα κορίτσια, σύμφωνα με νέα μελέτη. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ